עינת מזור
 
בתקופה חגיגית זו של השנה, אנשים רבים שואלים אותי איזה קינוח כדאי להגיש בסיום הארוחה. המתכון שלפניכם הוא הקינוח האולטימטיבי לסיום הארוחה בסוכה (או בבית) -  הוא טעים, פרווה, קל לאירוח ומפתיע בכל ביס. יש בקאפקייקס הללו הרבה שוקולד עם נגיעות מתוקות של תמרים. כדאי לזגג אותם בקרם שוקולד ומעט קצפת מתוקה. לחיתוך קל של תמרים, אני ממליצה לקרר אותם במקרר לחצי שעה.
 

קאפקייקס שוקולד תמרים ללא גלוטן חגיגיים במיוחד

החומרים:

70 גרם (1/2 כוס) קמח טפיוקה
70 גרם (1/2 כוס) קמח אורז לבן
1 כפית קסנטאן גאם
70 גרם (½ כוס) אבקת קקאו מריר משובח לאפייה
60 גרם (½ כוס) אבקת סוכר
1 כפית אבקת אפייה
25  גרם (¼ כוס) שוקולד צ'יפס ללא גלוטן
25 גרם תמרים (מדג'הול), קצוצים
1 כוס שמן קנולה
4 ביצים
150 גרם (¾ כוס) סוכר
 
לרוטב השוקולד:
½ כוס שוקולד צ'יפס ללא גלוטן
3 כפות שמן קנולה
 
לקצפת:
250 גר שמנת מתוקה (אפשר צמחית), קרה
2 כפות אבקת סוכר, מנופה
 

מפנקים וטעימים במיוחד. קאפקייקס שוקולד ותמרים ללא גלוטן (צילום: עינת מזור)
 
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-170 מעלות, ומשמנים קלות תבנית מאפינס בתרסיס שמן או מניחים מנג'טים בשקעים.
2. לקערה גדולה מנפים את הקמחים, קסנטאן גאם, אבקת קקאו, אבקת סוכר, אבקת אפייה ושוקולד צ'יפס.
3. בקערה אחרת מערבבים את השמן, הביצים והסוכר.
4. מוסיפים את התערובת הנוזלית לתערובת החומרים היבשים ומערבבים. מוסיפים את התמרים ומערבבים.
5. ממלאים את השקעים בתערובת עד 3/4 מגובהם, ואופים 15- 20 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז הקאפקייק יוצא עם מעט פירורים עליו.
6. בינתיים, מכינים את רוטב השוקולד: ממיסים במיקרוגל את השוקולד במרווחי זמן קצובים של 30 שניות ומערבבים בין כל חימום עד להמסה מוחלטת. מוסיפים את השמן ומערבבים עד לקבלת תערובת מבריקה ונוזלית. מוזגים את השוקולד על גבי הקאפקייקס ומצננים.
7. מקציפים את השמנת המתוקה ומוסיפים את אבקת הסוכר עד להיווצרות שמנת מתוקה מוקצפת. בעזרת שק זילוף וצנתר מזליפים קצפת על כל קאפקייק ומגישים.
 

מתכונים נוספים ללא גלוטן:

 

**כרוכיות במילוי תפוחים ושקדים

 

**חטיף דגנים עם אגוזים וחמוציות

 

**לביבות גבינה, בטטה וקינואה