מתכונים של שפית ליטל ארזי, באדיבות "תנובה".

 

קיש חצילים, פלפלים וגבינות

 

מרכיבים

תבנית בעלת דפנות נמוכות בגודל 12X34 ס"מ

 

לבצק

  • 2 כוסות (280) גרם קמח
  • ‭1/4‬ כפית מלח
  • 190 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 ביצה טרופה

 

(לחלופין, אפשר להשתמש ב-450 גרם בצק פריך מוכן, מופשר לפי הוראות היצרן)

 

למלית

  • 2 כפות שמן זית
  • 4 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
  • 1 חציל חתוך לקוביות
  • 120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה להקצפה
  • 1 ביצה בגודל L
  • 15 גרם (2 כפות) קמח
  • 1/2 שן שום כתושה
  • 2 כפות טפנד (ממרח זיתים)
  • 2 כפות עגבניות יבשות קצוצות
  • 250 גרם גבינה בולגרית 5% שומן, חתוכה לקוביות
  • 50 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • מלח
  • פלפל שחור

 

אופן ההכנה

 

הבצק (אם אתם משתמשים בבצק מוכן – התחילו בשלב 5)

  1. שמים במעבד מזון את הקמח, המלח וקוביות החמאה ומעבדים רק עד שמתקבל בצק פירורי.
  2. מוסיפים את הביצה ומעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד (עיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק). אם הבצק עדיין פירורי, מוסיפים 1 כף מים קרים - ואם הוא דביק מוסיפים מעט קמח.
  3. יוצרים מהבצק כדור, ומשטחים אותו לדיסקה. עוטפים בפלסטיק נצמד ומניחים במקרר ל-30 דקות.
  4. מקמחים קלות משטח עבודה, ומרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ (במקום על משטח מקומח, אפשר גם לרדד את הבצק בין שני דפים של נייר אפייה).
  5. משמנים את התבנית ומקמחים אותה. מנערים את עודפי הקמח.
  6. מניחים את הבצק בתבנית, ומהדקים אותו לבסיס ולדפנות. חותכים באמצעות סכין את הבצק המיותר משולי התבנית.
  7. מכסים בפלסטיק נצמד ומניחים במקרר בזמן שמכינים את המלית.

 

המלית וההרכבה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  2. מחממים במחבת כף שמן זית. מוסיפים את הפלפלים ומתבלים במעט מלח. מטגנים כמה דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהפלפלים מתרככים מעט.
  3. מחממים במחבת כף שמן זית. מוסיפים את החצילים ומתבלים במעט מלח. מטגנים כמה דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהחצילים מתרככים מעט ומזהיבים.
  4. שמים בקערה קטנה את השמנת, הביצה, הקמח, השום, מלח ופלפל. מערבבים בעזרת מטרפה.
  5. מורחים על הבצק את ממרח הזיתים, ומפזרים מעל את העגבניות היבשות, הגבינה הבולגרית, הגבינה הצהובה וקוביות החצילים.
  6. יוצקים מעל את בלילת השמנת, ומסדרים מעליה את רצועות הפלפל בשורה.
  7. אופים כ-60 דקות.

 

 

פיצות אישיות

 

שלושה זוגות של פיצות אישיות, שלכל אחד מהם תוספת אחרת: ירקות קלויים, גבינת עזים וקישואים עם ארוגולה. כשכל הפיצות מוגשות יחד, מתקבל שולחן צבעוני ויפהפה.

 

את הבצק המסורתי מחליף במתכון בצק עלים מוכן – כך שנחסכת מכם הרבה עבודה. להכנת שלושת הזוגות (כלומר, 6 פיצות אישיות בסך הכל) יש צורך ב-600 גרם בצק עלים מרודד (רצוי על בסיס חמאה – להשיג בכל רשתות השיווק), קרוץ ל-6 עיגולים בקוטר 15 ס"מ.

 

2 פיצות אישיות עם ירקות קלויים

 

מרכיבים

  • 1 בצל סגול קטן חתוך לאורכו ל-6
  • 1 שומר קטן פרוס דק או 1 כרשה פרוסה (רק החלק הלבן)
  • 1 פלפל אדום חתוך לרצועות
  • 1 פלפל צהוב חתוך לרצועות
  • 1/2 כוס פרחי כרובית
  • מעט שמן זית
  • 2 עיגולים של בצק עלים מרודד בקוטר 15 ס"מ
  • כ-4 כפות רוטב עגבניות (ביתי או קנוי)
  • 200 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • מלח

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-250 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מסדרים את הירקות בתבנית בשכבה אחת. יוצקים עליהם מעט שמן זית ומתבלים במלח.
  3. אופים 12 דקות.
  4. מוציאים את הירקות מהתנור, ומנמיכים את הטמפרטורה ל-200 מעלות.
  5. מורחים על כל אחד מעיגולי הבצק כ-2 כפות רוטב עגבניות. מפזרים מעל את הירקות והגבינה.
  6. אופים כ-18 דקות.

 

2 פיצות אישיות עם גבינת עזים ופלפלים

 

מרכיבים

  • 1 פלפל אדום חתוך לרצועות
  • שמן זית
  • 2 עיגולים של בצק עלים מרודד בקוטר 15 ס"מ
  • 1 גבינת עזים רכה ("פרומעז", למשל), חתוכה לפרוסות
  • 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • 50 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • 10 זיתים שחורים מגולענים
  • 5 עגבניות מיובשות חתוכות לרבעים
  • מעט זעתר טרי
  • מלח

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-250 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מסדרים את רצועות הפלפל בתבנית בשכבה אחת. יוצקים עליהן מעט שמן זית ומתבלים במלח.
  3. אופים כ-10 דקות.
  4. מוציאים את רצועות הפלפל מהתנור, ומנמיכים את הטמפרטורה ל-200 מעלות.
  5. מסדרים את פרוסות גבינת העזים על הבצק, ומפזרים עליהם את הפרמזן והגבינה הצהובה. אופים כ-18 דקות.
  6. מפזרים על הפיצות את הפלפלים, הזיתים, העגבניות המיובשות והאורגנו, ומגישים.

 

2 פיצות אישיות עם קישואים וארוגולה

 

מרכיבים

  • 1 קישוא פרוס דק
  • שמן זית
  • 2 עיגולים של בצק עלים מרודד בקוטר 15 ס"מ
  • כ-4 כפות רוטב עגבניות (ביתי או קנוי)
  • חופן ארוגולה
  • כ-50 גרם תלתלי גבינת פרמזן (כדי ליצור את התלתלים, חתכו את הגבינה עם קולפן ירקות)
  • מלח

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-250 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מסדרים את פרוסות הקישואים בתבנית בשכבה אחת. יוצקים עליהן מעט שמן זית ומתבלים במלח.
  3. אופים כ-10 דקות.
  4. מוציאים את פרוסות הקישואים מהתנור, ומנמיכים את הטמפרטורה ל-200 מעלות.
  5. מורחים על כל אחד מעיגולי הבצק כ-2 כפות רוטב עגבניות. מסדרים מעל את פרוסות הקישואים,
  6. ואופים כ-18 דקות.
  7. מתבלים את הארוגולה בשמן זית ובמלח.
  8. מפזרים על הפיצות את הארוגולה המתובלת ותלתלי הפרמזן, ומגישים.