>> קבלו הצצה לעוד בתים יפים של מעצבי אופנה
המקום היחיד בו מיכל נגרין האישה נפרדת ממיכל נגרין המותג הוא כשהיא נכנסת אל דירתה שבקומה השנייה בבניין מגורים פינתי בשכונת נווה צדק. רק אז, כשהיא מוקפת מכל עבר בפריטים מעולמה האישי - טפטים, בובות, ספות, כלי אוכל, אריחים ועוד, המעוצבים בשפתה הצבעונית המשלבת פרחים, דמויות מלאכיות ושיבוצי אבנים - היא מסירה את שמלות הדרמה המעוצבות שלה ומשתחלת לבגדי בית נוחים של גאפ, שמרגישים לה כמו עור שני. אבל שם זה נגמר.
מי שביקר אי פעם באחת מחנויותיה של נגרין, בארץ או בחו"ל, לא יופתע כשיבקר בביתה. מחדר האמבטיה המהפנט עם הווילון המודפס בדמויותיהם של שני מלאכים ועד למטבח הפונקציונלי שנראה כאילו נלקח מספר אגדות ילדים - ביתה של נגרין הוא עדות חזקה וחד משמעית לשפתה העיצובית. אין באמצע. אפילו את הפלזמה היא שתלה במרכז הקיר כשהיא מוקפת טפט ומדפים צבעוניים שהופכים אותה למעין חור שחור. מבין כל בתי המעצבים בהם ביקרנו במסגרת פרויקט אושפיזין - ביתה של נגרין הוא עולם ומלואו, המשקף באופן הבולט ביותר את אישיותה, טעמה העיצובי וסגנונה האישי.
הנכס: 180 מ"ר על שני מפלסים.
השכונה: נווה צדק, תל אביב.
הדיירים: מיכל ומאיר נגרין, 55 (מיכל: "הוא צעיר ממני בחודשיים"). "למרות שרק שנינו גרים בו, זהו בית מאוד מארח. סוכה לאורך כל השנה".
ותק בדירה: שמונה שנים.
מי עיצב את הדירה? "הבית עוצב על פי בקשות שלי ושל מאיר, על ידי האדריכלית איילת אוקו שטרן. רצינו חדר שינה גדול ומרווח, וחדר אמבטיה גדול. למאיר הדבר הכי חשוב זאת הכורסה מול הטלוויזיה, וזה היה הדבר הראשון שהצבנו בסלון".
איך זה לעבוד עם מעצב נוסף על המרחב האישי והפרטי? "איילת הכירה אותי וידעה מה אני אוהבת. למרות שהיא מגיעה מסגנון אחר לגמרי - הבית שלה מינימליסטי ומודרני מאוד - היא התחברה לטעם ולדעה שלי באופן מוחלט. במהלך העבודה על הבית גם נולדו טכניקות רבות שפיתחנו מאוחר יותר לעסק. למשל, היה לנו ג'וק לעשות הדפסות על קרמיקה. לאחר ניסוי וטעייה שלקחו כמעט שנה, התחלנו גם למכור אריחים בחנויות".
כיצד הוגדרו תחומי ההחלטה המשותפת על עיצוב הדירה? "כדי שלא נגיע למצב של כמעט גירושין, מאיר הפקיד בידיי הכול. את כל הבתים שגרתי בהם - מהבית בנואיבה אחרי הצבא, דרך המגורים בקיבוץ נען ועד שעברנו לתל אביב, ברחוב ישורון, חובבי ציון, בורכוב ועד לדירה הנוכחית בנווה צדק – תמיד עיצבתי כמו שאהבתי. הבתים אף פעם לא היו מודרניים, ותמיד היה לי חשוב שהסביבה תהיה מעניינת וחמימה".
מה היה חשוב לך במיוחד בעיצוב הבית? "גודל חדר השינה והאמבטיה. קשר עין בין המטבח לסלון. חשוב שהבית יהיה פרקטי, ויחד עם זה שיהיה יפה. אני לא בונה את העיצוב ל'שואו אוף', שלא יהיה לי נוח להתהלך בו, אלא כדי שיהיה נוח לי ולאורחים הרבים שבאים לכאן".
האם יש קשר בין סגנון העיצוב שלך באופנה לסגנון העיצוב של הבית שלך? "זה הכול אני. זה בא מתשוקות שלי ומאהבות שלי. תמיד כשנכנסים לפה אומרים לי: 'זה נראה כמו החנויות שלך'. אבל אני תמיד עונה שהחנויות הן כמו הבית שלי. מאוד חשוב לי לעטוף את עצמי בדברים שאני אוהבת. גם כשאני מבקרת בחו"ל, אני ישר הולכת לשווקים ואז מסדרת את זה בחדר וזה נותן לי תחושה ביתית".
כיצד את מתלבשת בבית? "פיג'מות של גאפ או אוברול חורים".
מה הפינה האהובה עלייך בבית? "זאת השאלה הכי קשה - כי הבית שלי בנוי כמו סיפורים. זה לא שהדברים מונחים סתם. אנחנו נמצאים הרבה בבית, לכן מאוד חשוב לי שהוא ישדר אווירה חמימה ומזמינה, ושאנשים ירגישו בו טוב. כי אז זה פותח שיחות, צחוקים. יש לי חבר שהספורט שלו זה להזיז לי דברים בבית בלי שאני אראה. אבל אני ישר מזהה את זה ופוקדת עליו להחזיר את זה למקום. לדברים אצלי בבית יש נשמה, אז אני מחוברת אליהם באופן מאוד מיידי".
היכן את נוהגת להירגע בבית? "על הכורסה שלי, עם הרגליים למעלה, מול 'מחוברים' בטלוויזיה".
היכן את נוהגת לשתות את הקפה שלך בבוקר? "במיטה, עם שלושת העיתונים היומיים".
עד כמה הדירה משקפת את אישיותך? "במאה אחוז".
האם יש לך חדר ארונות? "כן. זה תמיד לא מספיק גדול, ואני תמיד משתלטת על הצד של מאיר. למזלנו, פעם בחצי שנה מגיע חבר שלנו שימי מחו"ל ומעיף ממנו את כל מה שלא לבשנו בחצי השנה האחרונה".
על מה את מעדיפה לבזבז יותר: כלי בית ורהיטים או בגדים ואביזרי אופנה? "גם וגם. אבל מודה, יש לי סוג של פטיש לאביזרי מטבח. לאו דווקא כלי אפייה, יותר כמו פטנטים למטבח. בעבר הייתי מגיעה לחנויות בחו"ל ויוצאת משם עמוסה שקיות, אבל מאז שזה נעשה נגיש בארץ, אני גם רוכשת כאן. איזה פטנט? האמת שיש לי פטנט שאימא של מאיר לימדה אותי לאחרונה, איך לפרק ראש של שום. אתה מכניס אותו לסיר סגור ומנער במשך 20 שניות", היא קמה ומדגימה. "זה פטנט טוב יותר מכל מה שאפשר לקנות בחנויות כלי מטבח".