סבתי נהגה להכין באופן קבוע את העוגיות העדינות האלה, שמתובלות בווניל ובשקדים. המתכון מגיע מאוסטריה, שם נקראות העוגיות vanillekipferl. הקפידו לטפל בהן בעדינות בזמן ההכנה, כדי שלא יישברו במרכזן.

 

מרכיבים (כ-45 עוגיות)

  • 100 גרם (2/3 כוס ועוד 1 כף) קמח לבן, מנופה
  • 50 גרם (1/3 כוס) קורנפלור, מנופה
  • 100 גרם חמאה מעט רכה, חתוכה לקוביות
  • 75 גרם (6 כפות) סוכר לבן
  • חלמון מביצה גדולה
  • גרגירים מ-1/2 מקל וניל טרי או 1/2 כפית תמצית וניל איכותית
  • 75 גרם (כ-3/4 כוס) שקדים לא מולבנים, טחונים דק עם הקליפה
  • לקישוט: אבקת סוכר מנופה

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים את הקמח עם הקורנפלור. מניחים בצד.
  2. שמים בקערה את החמאה והסוכר ומערבבים היטב (אפשר עם כף או באמצעות מיקסר).
  3. מוסיפים את החלמון והווניל ומערבבים עד שהם נטמעים בתערובת.
  4. מוסיפים בהדרגה את השקדים הטחונים והקמח המעורב עם הקורנפלור, ומערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד (השתדלו לערבב כמה שפחות בשלב זה, כדי לא לפגוע בפריכות העוגיות).
  5. מעבירים את הבצק לקערה קטנה ,מכסים בפלסטיק נצמד ומניחים במקרר לשעה.
  6. מחממים את התנור ל-175 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  7. נוטלים מהבצק כפית גדושה. מחלקים את הבצק לשניים, ויוצרים מכל מחצית גליל באורך של כ-6 ס"מ ובקוטר של כ-1/2 ס"מ. מכופפים את הקצוות של כל גליל, כך שנוצר סהר, ומניחים בתבנית. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק.
  8. אופים 12-10 דקות.
  9. מניחים לעוגיות להצטנן מעט בתבנית ומעבירים לרשת. מפזרים עליהן מעט אבקת סוכר.
  10. לאחר שהעוגיות הצטננו לחלוטין מעבירים אותן לכלי אטום.

 

טיפים

  • אל תדאגו מכך שבעוגיות אין חומרי התפחה – זה בסדר, הן תופחות גם בלעדיהם.
  • חשוב לנפות את הקמח ואת הקורנפלור – כך העוגיות יהיו פריכות יותר.
  • השתמשו בשקדים טבעיים, כולל הקליפה - לא בשקדים מולבנים או בשקדים קלויים.
  • אפשר (וכדאי) לטחון את השקדים בבית, במעבד המזון.
  • אל תתפתו להחליף את השקדים באגוזים – זה לא ייצא אותו דבר.
  • אם קיררתם את הבצק יותר משעה וחצי, תנו לו לנוח כמה דקות מחוץ למקרר לפני תחילת העבודה – כדי שלא יתפורר.
  • עבדו רק עם בצק צונן. אם אתם אופים את העוגיות בכמה סבבים, הוציאו מהמקרר בכל פעם רק את כמות הבצק הדרושה לסבב אפייה אחד. כאשר אופים בסבבים חשוב גם לצנן את תבנית האפייה לפני שמניחים בה עוגיות חדשות.
  • אפשר ליצור סהרונים גדולים ועבים יותר – קחו בחשבון שזמן האפייה יתארך מעט.