קציצות דגים עם פול ירוק ואפונה עדינה

8 מנות

 

מצרכים לתבשיל:

2 כוסות פול ירוק מוקפא של סנפרוסט

2 כוסות אפונה עדינה מוקפאת של סנפרוסט

1/4 כוס שמן

4 שיני שום שלמות, קלופות

4 פלפלים אדומים יבשים, מושרים במים

1 פלפל ירוק חריף

כמון, כורכום, מלח, פלפל לבן

2 כפות מיץ לימון טרי

1/2 כוס מים

1/2 חבילת כוסברה קצוצה

 

לקציצות:

500 גרם דגי ים, טחונים

1/2 חבילת כוסברה, קצוצה

1 בצל, קצוץ

1 שן שום, קצוצה

2 יחידות פלפל אדום יבש, מושרה במים וקצוץ

2 פרוסות לחם לבן, שהורטבו ונסחטו

2 כפות שמן

מלח, פלפל לבן

שמן לטיגון

 

אופן ההכנה: 

1. הכנת הקציצות: מערבבים בקערה את דגי הים, הכוסברה, הבצל והשום. מוסיפים את הפלפל האדום והלחם ומערבבים היטב. מוסיפים את השמן, המלח והפלפל הלבן ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. שומרים במקרר כחצי שעה.

2. צרים מהתערובת קציצות קטנות, מטגנים כדקה מכל צד עד להזהבה, ומניחים על נייר סופג.

3. מעבירים את הפול והאפונה למסננת ושוטפים תחת מי ברז (לא חובה).

4. בסיר כבד ורחב מחממים את השמן, מוסיפים את השום, הפלפלים, הפלפל הירוק, הכורכום והכמון ומערבבים. מוסיפים את הפול, האפונה, מיץ הלימון והמים, מתבלים במלח ובפלפל ומבשלים כ-30 דקות על להבה בינונית. מפזרים כוסברה ומערבבים בעדינות.

5.מסדרים את הקציצות המטוגנות בסיר מעל הירקות ומבשלים בסיר מכוסה 25 דקות נוספות על להבה בינונית.

 

לגיוון ניתן להגיש עם אורז לבן.

  • מתכונים וסגנון: עמית דונסקוי