עוגת חלת הדבש (עוקץ הדבורה)

תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ

חומרים:

1 בצק שמרים מרודד למאפים מתוקים של מעדנות, מופשר לפי הוראות היצרן

 

לציפוי החלק העליון של הבצק:

50 גרם חמאה

2 כפות דבש

2 כפות שמנת מתוקה

5 כפות סוכר

100 גרם שקדים קלופים, פרוסים ואפויים מעט

1/2 כפית קינמון (לא חובה)

 

למלית:

2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה

1 כוס חלב

1/2 כוס אבקת סוכר

1 שקית אבקת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)

1/4 כפית תמצית וניל משובחת

 

אופן ההכנה: 1. מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה. פורשים את הבצק על משטח עבודה, קורצים שני עיגולים בעזרת התבנית העגולה ומניחים בתבניות התנור המרופדות. עוטפים את התבניות בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.

2. הכנת הציפוי: ממיסים בסיר קטן על להבה נמוכה את החמאה, מוסיפים את הדבש והשמנת המתוקה ומערבבים. מוסיפים את הסוכר והקינמון ומערבבים. לבסוף מוסיפים את השקדים, מסירים מהלהבה ומצננים מעט.

 

3. בעזרת כף מחוררת מעבירים את הציפוי ומורחים בעדינות על אחד מעיגולי הבצק המותפחים.

4. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) ואופים את שני עיגולי הבצק כ-15 דקות עד להזהבה. מוציאים מהתנור ומצננים.

5. הכנת המלית: מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר, מוסיפים את החלב, אינסטנט פודינג וניל ותמצית הווניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם יציב.

6. הרכבת העוגה: מניחים שכבת בצק אפוי בתבנית העגולה, מורחים מעליו את הקרם המוקצף בשכבה אחידה ומכסים בשכבת הבצק שנאפה עם השקדים. מצננים במקרר עד להגשה. אפשר לבזוק מעל מעט אבקת סוכר לקישוט.