חלבה ביתית היא לא רק קלה ומהירה, אלא גם הרבה יותר בריאה מזו הקנויה. את החלבה הזאת יש לשמור במקרר. שימו לב: יש לערבב היטב את הטחינה לפני מדידת הכמות, כדי שהשמן שצף למעלה ייספג בה היטב.

 

 

 

חומרים: (1 גליל, כ-16 יחידות)

 

  • 1/2 כוס גרעיני חמניות
  • 1/2 כוס קמח שקדים
  • 1/2 כוס טחינה
  • 1 כפית מי ורדים
  • 4 כפות דבש, סירופ מייפל טהור או סירופ דקלים סמיך

 

לציפוי:

 

  • 1/2 4 כפות פיסטוקים, קצוצים
  • 1/2 4 כפיות זרעי שומשום
  • 1/2 1 כפיות גרעיני דלעת
  • 1/2 1 כפיות גרעיני חמניות
  • 1/2 1 כפיות אגבה, סירופ מייפל או סירופ דקלים

 

אופן ההכנה:

 

1. בקערה בינונית, מערבבים את גרעיני החמניות הטחונים וקמח השקדים.

2. מערבבים בכף את הטחינה, עד שכל השמן שצף למעלה נספג בה היטב. מודדים 1/2 כוס ויוצקים לקערה עם הגרעינים והקמח. מוסיפים את מי הוורדים והדבש ומערבבים היטב בכף עץ.

3. יוצרים מהתערובת גליל באורך כ-30 ס"מ ומניחים על נייר אפייה. מגלגלים אותו בתוך נייר אפייה. מאחסנים במקרר במשך כ-30 דקות, רק עד שהגליל מתקשה.

4. מחממים מעט מחבת קטנה על אש נמוכה. מוסיפים את הפיסטוקים, השומשום והגרעינים וקולים, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהפיסטוקים מתחילים להזהיב והשומשום וגרעיני הדלעת משמיעים קולות פצפוץ.

5. מוסיפים למחבת את האגבה, סירופ המייפל או סוכר הדקלים. מבשלים תוך כדי ערבוב במשך 2-1 דקות, עד שכל הנוזלים נספגים בתערובת הגרעינים ומתייבשים. מסירים מהאש ומצננים עד שהתערובת כמעט בטמפרטורת החדר.

6. מפזרים את תערובת הזרעים על נייר אפייה או נייר שעווה. מוציאים את גליל החלבה מהמקרר, מקלפים את נייר האפייה ומגלגלים בתוך תערובת הזרעים. שומרים במקרר עד להגשה.

7. מוציאים את גליל החלבה הקר ופורסים פרוסות בעובי 1 – ½ 1 ס"מ. מגישים מיד או שומרים במקרר עד למועד ההגשה.

 

הצעות לגיוון

 

  • מכינים חלבה-פיסטוק: מוסיפים לתערובת של החלבה 1/3-1/4 כוס פיסטוקים שלמים קלויים או קצוצים.
  • אפשר להשתמש לממתיק בסילאן טבעי, אך הוא מכהה את צבע החלבה.
  • אפשר להכין מתערובת החלבה כדורי חלבה מגולגלים בקוקוס או בקקאו.

 

  • טיפ: אם החלבה רכה מדי לחיתוך, מעבירים למקפיא למשך 15 דקות ואז מוציאים וחותכים.

 

מתוך הספר "ללא גלוטן ללא סוכר", מאת פיליס גלזר, בהוצאת "קוראים"