עינת מזור

כיף לפתוח את השנה החדשה במאפה שקל מאוד להכין והוא גם טעים ויפה להגשה.
המאפה שלפניכם עשוי מבצק עלים ללא גלוטן שחתוך לריבועים המקלים מאוד על מלאכת האפייה.
את הבצק צריך לשמור בהקפאה, וכשרוצים לאפות אותו - מפשירים אותו לילה לפני במקרר. המלית של הכרוכית טעימה מאד ולא מתוקה מדי. כשמורחים אותה על גבי הבצק, יש להקפיד שהיא לא תהיה נוזלית מדי.
לסיום, אני מאחלת לכם ולבני ביתכם אושר, בריאות והצלחה בכל סדר שתבחרו.
 

כרוכיות מתוקות במילוי תפוחים ושקדים

החומרים ל־30 יחידות:

חבילת בצק עלים ללא גלוטן, מופשרת למשך הלילה במקרר
1 כוס שקדים מולבנים קצוצים
½ כוס רסק תפוחים לא ממותק
¼ כוס שקדים מולבנים פרוסים, לפיזור מעל
ביצה טרופה, להברשה
אבקת סוכר לפיזור, אופציונאלי
 

זהירות, הצלחת לא תישאר מלאה לזמן רב (כרוכיות ללא גלוטן. צילום: עינת מזור)

 

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל־200 מעלות ומכינים תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
2. מערבבים בקערה קטנה את השקדים הקצוצים עם רסק התפוחים ושמים בצד.
3. מניחים ריבוע של בצק עלים על גבי משטח ישר (אין צורך לרדד), ומורחים את תערובת השקדים עם רסק התפוחים (כ־3 כפות מלית). מגלגלים את הבצק למעין רולדה מוארכת, מקפידים שהקצה המגולגל יהיה מונח על גבי נייר האפייה.
4. בעזרת סכין חדה, חותכים פרוסות בעובי של 1 ס"מ ומניחים על גבי תבנית האפייה. משאירים מרווחים קבועים של 2 ס"מ בין כרוכית לכרוכית.
5. בעזרת מברשת אפייה, מברישים מעל כל כרוכית ביצה טרופה וזורים מעט פרוסות של שקדים מולבנים.
6. אופים 15־20 דקות, עד לקבלת צבע זהוב יפה של הכרוכית. אפשר לפזר מעל מעט אבקת סוכר.
 
 

עוד מתכונים ללא גלוטן:

** חטיף דגנים עם אגוזים וחמוציות
** פנקייקס עם אוכמניות ודובדבנים
** לביבות גבינה, בטטה וקינואה