אכילת קציצות הכרשה בראש השנה מקורה במסורת שנובעת משם הכרשה. לכרשה שמות רבים ואחד מהם הוא "כרת". על מנת שייכרתו אויבנו, זוכה הכרשה למקום של כבוד על שולחן החג.

 

קציצות הכרשה הן טעימות – ולצערנו גם מטוגנות וספוגות שמן. במקום לטגן, ניתן לאפות פשטידות כרישה אישיות בתבניות של מאפינס. החומר הקושר איננו חלבי אלא מבוסס על קרם טופו וביצים, וניתן להעשיר את הפשטידות בבצל ירוק, עירית או פטריות מוקפצות וכל תבלין או עשב תיבול אהוב. כמו כן, פשטידות הן חברות טובות של הטבח העסוק, ואפשר להכינן מראש ואפילו להקפיא.

 

עוד בהבראת מתכונים

>> מאפינס תפוח בדבש

>> שנהיה לראש בריא: דג סלמון כבוש

>> קיש כרשה

 

 

מרכיבים (ל 8 יחידות אישיות)

 

  • 4 כרשות קטנות או 2 גדולות
  • 1 כפית שמן זית
  • 3 ביצים
  • 150 גרם טופו
  • 4 כפות שמן זית
  • ½ כפית מלח (או יותר, אם אתם אוהבים)
  • קורט אגוז מוסקט טחון טרי
  • לבחירה תבלינים נוספים: קורט כורכום או זעפרן (לצבע צהוב בולט), פלפל שחור

 

ההכנה

 

1. מנקים את הכרשה היטב: נפטרים מהשורש והעלים הירוקים, חותכים לאורך הכרשה ומדפדפים בה תחת זרם מים לסילוק החול. חותכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ.

 

2. שמים את הכרשה עם כפית שמן הזית בווק או סוט'ז ומערבבים על אש בינונית עד שהיא מתרככת מעט. אין צורך להשחים.

 

  (צילום: דודו אזולאי)

 

3. בקנקן עמוק טוחנים את הטופו, הביצים, שמן הזית והתבלינים עד לקבלת קרם חלק.

 

 

  (צילום: דודו אזולאי)

 

4. מערבבים את קרם הטופו עם הכרישה, מחלקים לתבניות מאפינס (ניתן גם לאפות בתבנית אחת גדולה) ואופים ב-190 מעלות במשך 20 דקות, עד הזהבה והתמצקות.

 

 

  (צילום: דודו אזולאי)