סביצ'ה ילו טייל עם מנגו ופניני טפיוקה

 

מרכיבים (4 מנות)

  • 200 גרם פילה אינטיאס (או כל דג ים אחר טרי) – נקי מעור ועצמות, חתוך לקוביות של חצי ס"מ
  • שמן זית איכותי
  • מלח ים

 

לסלט

  • 1 מנגו (רצוי מעט קשה), חתוך לקוביות קטנות
  • 1 מלפפון, מנוקה מהזרעים שבליבה וחתוך לקוביות
  • 1 עגבנייה, קלופה וחתוכה לקוביות (כדי להקל על הקילוף כדאי לחלוט אותה כ-30 שניות במים רותחים)
  • 1/2 צ'ילי ירוק, חתוך לקוביות
  • 1 כף ג'ינג'ר טרי, קצוץ
  • 3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
  • 1 כפית זרעי כוסברה
  • 2 כפות שקדים טבעיים קלופים

 

לטפיוקה

  • 1/4 כוס פניני טפיוקה – לבשל בסיר עם הרבה מים רותחים כ-10 דקות, לסנן, לשטוף תחת מים זורמים ולאחסן בקירור עד השימוש
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח ים ופלפל שחור לפי הטעם

 

לוויניגרט

  • 1/4 כוס רוטב סויה איכותי
  • 1/2 כוס מירין
  • 4 שיני שום
  • 1 כף צ'ילי יבש כתוש
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 2 כפות חומץ

 

להגשה

  • עלי ריגלה או כוסברה וצנוניות פרוסות דק

 

אופן ההכנה

  1. מעבדים בבלנדר את כל מרכיבי הוויניגרט לרוטב אחיד. שומרים בקירור עד להגשה.
  2. מערבבים את חומרי הסלט בסמוך להגשה ומניחים בצלחת.
  3. מתבלים את קוביות הדג ומפזרים מעל הסלט.
  4. מתבלים את הטפיוקה בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל ומניחים בנגיעות קטנות על המנה.
  5. מפזרים את עלי הריגלה או הכוסברה, מטפטפים מהוויניגרט על המנה ומסביבה ומגישים מיד.

 

 

>>> רוצים לקרוא עוד כתבות מ"פנאי פלוס"? לחצו כאן

 

 

טונה אדומה צרובה עם סלט עגבניות, פרחי כרובית ושעועית לימה

 

מרכיבים (4 מנות)

  • 200 גרם פילה טונה אדומה, חתוך למלבן מאורך בגודל של כ-4X20 ס"מ
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה מרוקאית
  • מלח
  • 3 כפות שמן זית

 

לסלט

  • 1/4 כרובית, מפורקת לפרחים קטנים
  • 1 כוס עגבניות שרי אדומות
  • 1 כוס עגבניות שרי צהובות
  • 1/2 כוס שעועית לימה שהושרתה לילה ובושלה עד רכות
  • 1/4 כוס זיתי קלמטה, מגולענים וקרועים לחצי
  • 2 בצלי שאלוט, פרוסים
  • 1/2 פלפל ירוק חריף
  • 12 פילטים של אנשובי משומרים במלח
  • 2 כפות עלי אורגנו
  • 3 כפות חומץ שרי ספרדי
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח ים ופלפל שחור לפי הטעם

 

אופן ההכנה

  1. מחממים מחבת ברזל כבדה. מתבלים את נתח הטונה בתבלינים ובשמן וצורבים על המחבת כ-10 שניות מכל צד, כך שכל הנתח יהיה צרוב.
  2. מערבבים את מרכיבי הסלט ומתבלים.
  3. מניחים בצלחת, חותכים את הטונה לפרוסות בעובי 2 ס"מ, מניחים על הסלט ומגישים.

 

 

טרטר לוקוס עם ארטישוק ירושלמי, תרד בר, יוגורט וחלמון נא

 

מרכיבים (4 מנות)

  • 200 גרם לוקוס חתוך לקוביות של 1/2 ס"מ
  • מלח ים
  • 300 גרם ארטישוק ירושלמי על קליפתו, שטוף היטב וחתוך לפרוסות ברוחב 3 ס"מ
  • 1 כוס שמן זית
  • 3 ענפי טימין
  • 3 שיני שום על קליפתן
  • 200 גרם תרד טורקי
  • 1/2 כוס יוגורט סמיך
  • 2 בצלי שאלוט, פרוסים דק
  • 1 כף אורגנו טרי
  • 1/2 פלפל ירוק חריף
  • 1 כף שמן ארגן או שמן זית
  • מיץ מ-2 עגבניות (כולל הזרעים)
  • 4 חלמוני ביצה
  • מלח ים ופלפל שחור לפי הטעם

 

אופן ההכנה

  1. מניחים את הארטישוק הירושלמי בתוך סיר עם שמן הזית, הטימין והשום. מבשלים על אש נמוכה במשך כ-20 דקות, עד שהוא מתרכך.
  2. מקפיצים את התרד במשך כמה שניות במחבת חמה עם מעט שמן זית, מלח ופלפל. מסננים את הנוזלים.
  3. מתבלים את הדג במעט שמן זית ומלח ים.
  4. מסדרים את כל המרכיבים בצלחת הגשה. מניחים את החלמונים, מתבלים במעט מלח ופלפל ומגישים.

 

 

בורי "אל המזללה": בורי צרוב בשמן זית ומרווה, עם קרם חצילים ופולנטה פריכה

 

מרכיבים (4 מנות)

  • 4 נתחי פילה בורי, נקיים מעצמות וחצויים לרוחב
  • 3 כפות שמן זית
  • 4 עלי מרווה
  • 3 שיני שום
  • מלח ים ופלפל שחור לפי הטעם

 

לפולנטה

  • 1/2 כוס פולנטה איכותית
  • 2 כוסות חלב
  • 50 גרם חמאה
  • 2 עלי מרווה
  • 50 גרם גבינת פרמזן
  • קורט אגוז מוסקט טחון
  • מלח לפי טעם
  • 3 כפות קמח
  • שמן לטיגון

 

לקרם החצילים

  • 2 חצילים בינוניים, שרופים על להבה גלויה עד רכות
  • 2 שיני שום קלופות
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח לפי הטעם

 

לירוקים

  • 8 גבעולי אספרגוס ירוק, חלוטים כ-2 דקות וחתוכים לפרוסות ברוחב של 3 ס"מ
  • 1 כוס שעועית ירוקה, חלוטה במי מלח כ-2 דקות וחצויה
  • 1/2 כוס פול ירוק (אפשר קפוא), חלוט וקלוף
  • 200 גרם תרד טורקי, מוקפץ כמה שניות במעט שמן זית, מלח ופלפל
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 שן שום קצוצה
  • מלח לפי טעם

 

להגשה

  • עלי ריגלה
  • שמן זית (רצוי מזיתי קלמטה)

 

אופן ההכנה

  1. הפולנטה: מביאים את החלב, החמאה והמרווה לרתיחה וטורפים פנימה בהדרגה את הפולנטה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות. מערבבים מדי פעם. מוסיפים את הפרמזן, מתבלים ומערבבים. מעבירים לתבנית משומנת ומצננים. חותכים לקוביות בגודל של 3 ס"מ.
  2. קרם החצילים: קולפים את החצילים וטוחנים את בשרם בבלנדר יחד עם שאר המרכיבים לקרם אחיד. מסננים ומצננים לטמפרטורת החדר.
  3. מתבלים את הירוקים בשמן זית, שום ומלח.
  4. מקמחים את קוביות הפולנטה ומטגנים קלות עד להזהבה.
  5. מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן זית, מרווה ושיני שום. מתבלים את הדגים במלח ופלפל. מניחים במחבת על צד העור וצורבים עד שהדגים מוכנים (יודעים זאת כאשר בשר הדג משנה את צבעו ללבן). מניחים על מגבות נייר, לספיגת עודפי השמן.
  6. מסדרים את קרם החצילים בצלחת ההגשה, ומפזרים מעל את הירוקים. מניחים את קוביות הפולנטה המוזהבות ומעל את נתחי הדג. מתבלים את עלי הריגלה ומניחים על המנה. מטפטפים שמן זית ומגישים.

 

 

ברבוניות בשמן עמוק עם סלט עשבים, קשיו, בורגול וטחינה

 

מרכיבים (4 מנות)

  • 400 גרם ברבוניות נקיות
  • 1/2 כוס קמח
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • קורט פפריקה חריפה
  • שמן לטיגון
  • מלח דק

 

לסלט

  • עלים מ-1 צרור פטרוזיליה
  • עלים מ-1 צרור כוסברה
  • עלים מ-1/2 צרור נענע
  • 1/2 צרור רוקט קרוע גס
  • 1/4 כוס עלי זעתר או אורגנו
  • 1/2 צרור בצל ירוק, חתוך גס
  • 1 בצל אדום, פרוס דק
  • 1 פלפל חריף, פרוס דק
  • 1/2 כוס בורגול עבה, שהושרה וסונן
  • 1/4 כוס קשיו קלוי, קצוץ גס
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח לפי הטעם

 

לטחינה

  • 1/2 כוס טחינה גולמית (מומלץ להשתמש בזו של "הר ברכה")
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 3/4 כוס מי קרח
  • קורט מלח

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים את הקמח עם התבלינים ומקמחים בו את הדגים. מחממים את השמן ומטגנים את הדגים כדקה, עד להזהבה. מניחים על מגבות נייר, לספיגת עודפי השמן, וממליחים מעט.
  2. מערבבים את מרכיבי הסלט ומתבלים.
  3. מערבבים בעזרת מטרפה את מרכיבי הטחינה לקבלת מרקם אחיד וסמיך.
  4. מגישים מיד.