עגבניות שרי מיובשות

 

תוספת מעולה לכריכים, פסטות, תבשילים וסלטים.

 

מרכיבים

  • 1 ק"ג עגבניות שרי אדומות וצהובות
  • שמן זית
  • עלים מ-4 ענפי טימין
  • מלח

 

אופן ההכנה

  1. מרתיחים מים בסיר, ומכינים לידו קערה עם מי קרח. חולטים את העגבניות 30-20 שניות במים הרותחים, ומעבירים מיד לקערה (לעצירת הבישול).
  2. מקלפים את העגבניות, שאמורות להתקלף כעת בקלות.
  3. מחממים את התנור ל-140 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  4. מסדרים את העגבניות בתבנית ומזלפים עליהן מעט שמן זית. מפזרים מעל את עלי הטימין ובוזקים מעט מלח.
  5. אופים כשעתיים.
  6. שומרים את העגבניות במקרר. רצוי לאחסן אותן כשהן מכוסות בשמן זית – זה ייתן גם להן וגם לשמן טעם מעולה, ויאפשר לשמור אותן כחודשיים (אבל אין סיכוי שיישאר משהו אחרי יומיים).

 

 

קציצות דגים ברוטב עגבניות קליל

 

מרכיבים (5 מנות)

 

לקציצות

  • 1 ק"ג בשר דגים טחון (רצוי להשתמש במוסר ים או בבורי)
  • 3 פרוסות לחם ישן (רק החלק הלבן)
  • 10 עלי בזיליקום קצוצים
  • 10 עלי נענע קצוצים
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 1 כפות מלח

 

לרוטב

  • 4 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום פרוסות
  • פלפל ירוק חריף פרוס (לא חובה)
  • 10 עגבניות בשלות מגוררות בפומפייה (בלי הקליפה)
  • מלח

 

אופן ההכנה

 

הקציצות

  1. משרים את פרוסות הלחם במים במשך כמה דקות. מסננים וסוחטים היטב.
  2. מפוררים את הלחם לתוך קערה. מוסיפים את שאר מרכיבי הקציצות ומערבבים היטב.
  3. יוצרים מהתערובת קציצות בקוטר של כ-3 ס"מ, ומניחים במקרר לחצי שעה (אם רוצים, לפני יצירת הקציצות יוצרים קציצה קטנה אחת, מטגנים וטועמים כדי לבדוק אם צריך לתקן את התיבול).

 

הרוטב

  1. יוצקים את שמן הזית לסיר רחב ונמוך. מחממים את השמן על אש בינונית ומטגנים בו את השום (וגם את הפלפל החריף, אם משתמשים בו) עד להזהבה. מוסיפים את העגבניות ומתבלים במלח.
  2. מביאים לרתיחה עדינה, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים בעדינות את הקציצות. מבשלים 15 דקות (ללא מכסה).
  3. כדאי לפזר על הקציצות עלי כוסברה, ולהגיש עם חלה טרייה.

 

 

סלט עגבניות עם בורגול, מוצרלה וזיתים שחורים

 

מרכיבים (6 מנות)

  • 1/2 כוס בורגול גס
  • 1 ק"ג עגבניות שרי בצבעים שונים
  • 15 עלי בזיליקום
  • 20 זיתים שחורים מגולענים (רצוי מזן קלמטה)
  • 200 גרם גבינת מוצרלה או פטה
  • 1 שן שום כתושה
  • פלפל ירוק חריף פרוס (לא חובה)
  • 5 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור

 

אופן ההכנה

  1. משרים את הבורגול במים במשך כחצי שעה. מסננים וסוחטים היטב מנוזלים.
  2. חוצים את עגבניות השרי – חלק לאורך וחלק לרוחב (שלא יהיה אחיד, ככה זה יותר יפה – ואפשר גם להוסיף רבעי עגבנייה רגילה).
  3. מערבבים את כל מרכיבי הסלט, ומתבלים במלח ובפלפל שחור.

 

  • רועי אגאי הוא שף מסעדת בית היין שבקיבוץ מעברות