• שרה פרי, מצוות מדריכי "פגסוס" מציעה לצאת לצפון הודו לטיול דתות רוחני, ולראות איך ההינדים, הבודהיסטים והסיקים חיים זה לצד זה בכבוד ובסובלנות רבה. כך למשל, בעיר דראמסלה שבצפון הודו, המשמשת כמרכז של הטיבטים בהודו, ניתן לפגוש בביטויים לבודהיזם הטיבטי, ובמקביל – להינדואיזם ההודי; ברישיקש אפשר לחזות ואף להשתתף בטקסי טבילה בגנגס ולבקר באשרמים ובמרכזי יוגה. בעיר אמריצר אפשר לבקר במקדש הזהב המקודש לסיקים.

  • בשנים האחרונות יותר ויותר ישראלים יוצאים לחופשת סקי. שרי רינדנאו, מנהלת מחלקת סקי ומשפחות, "ב.ד. גרייבר" מציעה לצאת לחופשה משפחתית לבנה של סקי ופינוקים באוסטריה. חופשת סקי באוסטריה מתאימה גם למשפחות עם ילדים בני 5-6, עם אתרים גבוהים במיוחד, גלישה של 4-5 שעות ביום וחוויות של אוכל ושתייה באפרה סקי אחר הצהריים. מומלץ לצאת לחופשת סקי באוסטריה מדצמבר ועד אפריל.
  • יניב בן עמי, מנהל מכירות Regatta, עם המלצות לציוד סקי, ומזכיר שלושה עקרונות לבחירת ביגוד לסקי: א. בגדים אטומים למים, ב. בגדים חמים, ו-ג. בגדים מנדפי זיעה, כיוון שאנחנו בפעילות גופנית. יניב ממליץ על מספר פטנטים שיהפכו את הגלישה לנעימה במיוחד: שרוול מיוחד שמונע כניסת שלג בין שרוול המעיל לכפפה; סוגר שעוטף את הריצ'רץ' או ריצ'רצ'ים אטומים למים; "חצאית" שמונעת כניסת קור בין החולצה והמעיל למכנסיים; שלייקעס למכנסיים; אבזם לסקי פס; ולא לשכוח קסדה ומשקפי שמש מותאימים לגלישה.
  • טלי יטיב, מנכ"ל ובעלים של Medraft Spirit מספרת על חופשה טרופית באיי סיישל באוקיינוס ההודי. החופשה החלומית משלבת בטן-גב בחופים המרהיבים בעולם, עם טבע פראי עוצר נשימה. לצד צלילה בים הטורקיז, ניתן לחזות גם בעצי הקוקוס היחודיים ובצבי ענק המסתובבים במקום, לטייל בג'ונגלים ולדלג בין האיים השונים. במקום יש הקפדה על השתלבות של בתי המלון היוקרתיים והווילות בנוף. בסוכות ובפסח יש טיסות ישירות מהארץ, אך ניתן לבקר במקום לאורך כל השנה בשל מזג האוויר הטרופי.
  • כחלק מהמאמץ לשמירה על הטבע מוצבים ברחבי הארץ מכלים המיועדים למיחזור נייר. מיכל מנדלסון, מנהלת שיווק קבוצת "נייר חדרה", מספרת על מרכז המבקרים החדש שנפתח בחדרה, שבו ניתן לחזות בתהליך מיחזור הנייר החל משלב הפרדת הנייר למכלים היעודים עד לקבלת נייר ממוחזר ב-100%, וכן ללמוד על ההיסטוריה המרתקת של הנייר. מרכז המבקרים מיועד לילדים מגיל 8, לבני נוער ולמבוגרים, והוא פתוח בכל יום חול לאחר הרשמה מראש.
  • בפינת "המדריך למדריך" – גיא רווה, מנהל חברת טיולים מאורגנים, מתוודה על אהבתו לאוכל של מטוסים, מספר על החוויה המרגשת ביותר שחווה בטיול ואיזה מנהג היה מאמץ.