חטיפים נהדרים מבצק גבינה רך, טעים ונוח ללישה ולרידוד, שמכיל רק כמות קטנה של שומן. השימוש בגבינה לבנה מתובלת מעשיר את טעם הבצק. אפשר לשתף את הילדים ברידוד הבצק, במילוי ובגלגול (השלבים שאותם הילדים יכולים לבצע לבד – עם השגחה, כמובן - מודגשים). ילדים בוגרים יותר יכולים להכין גם את הבצק.

 

המתכון באדיבות "קייטנת הבישול של תנובה".

 

מרכיבים (32 יחידות)

 

לבצק

  • 250 גרם גבינה לבנה מתובלת - עם שום-שמיר, עירית, תבלינים וכדומה (אם רוצים, אפשר להכין את הבצק גם עם גבינה לבנה רגילה)
  • 50 גרם חמאה חתוכה לקוביות (רכה בטמפרטורת החדר או קרה - לפי שיטת ההכנה)
  • 2 כוסות קמח
  • 2 כפיות אבקת סוכר
  • 2 כפיות מחוקות אבקת אפייה
  • 1/4 כפית מלח

 

למלית הטונה

  • 2 קופסאות שימורי טונה (במים או בשמן), מסוננות היטב
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • 1/4 כפית פפריקה (חריפה או מתוקה)
  • 1 כוס רוטב פיצה מוכן, ביתי או קנוי
  • 6 כפות (40 גרם) גבינת פרמזן מגוררת (או גבינה קשה אחרת)

 

אופן ההכנה

 

הבצק

  • להכנת הבצק במעבד מזון: מנפים לקערת המעבד את החומרים היבשים. מוסיפים גבינה וחמאה קרה ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) עד שנוצר בצק חלק שמתאסף מסביב ללהבים.
  • להכנת הבצק במיקסר: מערבלים יחד גבינה וחמאה רכה בטמפרטורת החדר. מנפים פנימה קמח, אבקת סוכר, אבקת אפייה ומלח ומערבלים עד שנוצר בצק חלק וקצת דביק שמתאסף לגוש אחד.
  • ללישת הבצק ביד: טורפים יחד בקערת ערבוב גדולה גבינה וחמאה רכה באמצעות כף עץ או מטרפה. מנפים פנימה קמח, אבקת סוכר, אבקת אפייה ומלח וממשיכים לערבב. כשכבר אי אפשר יותר לערבב במטרף, עוברים ללישה ביד. לשים בידיים נקיות ויבשות עד שנוצר בצק רך, חלק וגמיש שכמעט לא נדבק לידיים.

 

הרכבת השבלולים

  1. מקמחים את כפות הידיים ויוצרים מהבצק שני כדורים שווים בגודלם. משטחים את הכדורים לדסקיות, עוטפים בניילון ומקררים במשך שעה־שעתיים, או מכניסים למקפיא ל־30 דקות (כדי שהבצק יתקשה מעט ויהיה נוח יותר לרידוד).
  2. בינתיים, מכינים את המלית. מעבירים את הטונה המסוננת לקערה (חשוב שתהיה מסוננת היטב, כמעט יבשה) ומפוררים אותה במזלג. מוסיפים אורגנו, פפריקה ופתיתי פרמזן ומערבבים היטב.
  3. מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים בנייר אפייה 2 תבניות אפייה גדולות ושטוחות.
  4. על משטח עבודה מקומח בנדיבות מרדדים כל דסקית בצק לעלה דק שמידותיו 25x35 ס"מ.
  5. מפזרים על העלה מחצית מכמות רוטב הפיצה ומורחים בזהירות בגב כף - מקפידים להשאיר פס נקי ברוחב 4-3 ס"מ לאורך אחד השוליים הארוכים. מפזרים על הרוטב מחצית מכמות תערובת הטונה.
  6. מברישים את פס הבצק הנקי במעט מים (כדי לעשותו דביק יותר). מגלגלים את עלה הבצק לגלילה הדוקה מכיוון הצד הארוך המרוח במלית לעבר הצד המרוח במים. מהדקים קלות כדי להדביק את שולי הבצק לגלילה.
  7. בסכין חדה, פורסים כל גלילה ל־16 פרוסות בעובי 2 ס"מ.
  8. מרימים את הפרוסות בעזרת מרית או להב סכין מריחה מעוגלת, ומשכיבים אותן בתבניות - משאירים רווחים גדולים ביניהן.
  9. מכניסים את התבניות לתנור החם ואופים במשך 25-20 דקות, עד שהשבלולים מקבלים גוון חום־זהוב. כדי להבטיח אפייה אחידה, מחליפים את מיקום התבניות (תחתונה למעלה, עליונה למטה) אחרי 15 דקות אפייה.
  10. מניחים לשבלולים להצטנן בתבניות במשך 10 דקות. מגישים חם או פושר.