שעועית אדומה עשירה מאוד בסיבים מסיסים, התורמים להפחתת רמות הכולסטרול והסוכר ומשפרים את תחושת השובע. צבעה וצורתה דמוית הכליה הופכים אותה, על פי הרפואה הסינית, למתאימה לטיפול בכליות (ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית). 

 

 

שימו לב: מתחילים בהכנת המתכון 12 שעות מראש, בשריית השעועית במים.

 

המרכיבים (4 מנות, 187 קלוריות למנה)

 

  • 1 כוס שעועית אדומה
  • 1 בצל סגול, קלוף ופרוס דק
  • 2 עגבניות תמר, קלופות וחתוכות לקוביות
  • ‭1/2‬ כוס פטרוזיליה קצוצה גס מעט
  • עלי אורגנו קצוצים טריים
  • 4 כפות שמן זית
  • מיץ לימון או ליים טרי, לפי הטעם
  • מלח, פלפל שחור
  • מעט אגוז מוסקט טחון

 

ההכנה

 

‭.1‬ שורים את השעועית במים 12 שעות. מסננים, מעבירים לסיר, מכסים במים ומבשלים עד ריכוך, כשעתיים.

2. ‬ שמים בקערת הגשה את השעועית המבושלת, הבצל, העגבניות, הפטרוזיליה, האורגנו, שמן הזית, מיץ הלימון, המלח, הפלפל ואגוז המוסקט ומערבבים.

‭.3‬ מכסים ומאחסנים במקרר שעה לפחות, לאיחוד וספיגה של הטעמים.

‭.4‬ מגישים קר או בטמפרטורת החדר.

 

>> עוד מתכונים דיאטטיים