כיליד העיר רחובות אני חובב מושבע של פירות הדר. אמי הכינה מדי שנה את העוגה הזאת מתפוזים טריים שהיינו קוטפים בפרדס שליד הבית.

 

הקוקוס מעניק לעוגה עושר טעמים מפתיע, ומשתלב נפלא עם התפוז.

 

 

עוד עוגות מצוינות וקלות להכנה:

 

 

מרכיבים

תבנית אינגליש קייק בגודל 8X20 ס"מ או תבנית פאונד קייק שגודל בסיסה 8X19 ס"מ

 

  • 1 כוס (140 גרם) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 100 גרם (כ-1 כוס) קוקוס מגורד
  • 3 ביצים בינוניות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 125 גרם (1/2 כוס ועוד 2 כפות) סוכר
  • 110 גרם (1/2 כוס ועוד 1 כף) שמן חמניות
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  2. מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והקוקוס.
  3. מקציפים את הביצים ותמצית הווניל כ-10 דקות, עד שמתקבל קצף יציב (ההקצפה הארוכה תעניק לעוגה את המרקם האוורירי שלה).
  4. ממשיכים להקציף. מוסיפים בהדרגה את הסוכר ולאחר כדקה גם את השמן, בזילוף אטי.
  5. ממשיכים להקציף ומוסיפים לסירוגין גם את תערובת הקמח והקוקוס ואת מיץ התפוזים – כשליש מהכמות בכל פעם. בשלב זה משתדלים להקציף כמה שפחות – עיבוד יתר של הקמח יגרום לעוגה להיות קשה ודחוסה.
  6. אופים כ-70 דקות (זו אינה טעות, לעוגה לוקח זמן להתייצב), עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. אם בזמן האפייה פני העוגה משחימים מדי, מניחים מעליה יריעה של נייר אלומיניום.