גלידת אפרסקים ביתית
הסוד של הגלידה הזאת הוא שימוש בגבינת מסקרפונה: שיעור השומן הגבוהה שבגבינה שומר על הגלידה רכה, על אף שלא משתמשים במכונה כדי להכין אותה (וכפי שהבנתם, לא מדובר במתכון דיאטטי...)
מרכיבים
- 5 אפרסקים בשלים
- 500 גרם גבינת מסקרפונה
- 3 כפות דבש
להגשה
- קוביות או פלחים מ-2 אפרסקים
- מעט דבש
אופן ההכנה
- חותכים את האפרסקים לקוביות גסות. שמים בכלי סגור ומניחים במקפיא לשעתיים לפחות.
- שמים במעבד מזון או בבלנדר את קוביות האפרסק הקפואות, המסקרפונה והדבש וטוחנים היטב עד לקבלת מרקם אחיד.
- מניחים במקפיא לשעה-שעתיים להתייצבות (אין להשאיר את הגלידה במקפיא ליותר מ-5 שעות, כי היא תתקשה מדי).
- מעבירים את הגלידה לקערות הגשה. מפזרים מעל קוביות אפרסק ומזלפים מעט דבש.
גיוון
- במקום באפרסק, אפשר להשתמש במנגו או בנקטרינות.
סלט אפרסקים צלויים עם גבינת רוקפור ואגוזי מלך
מרכיבים (4 סועדים)
- 1/2 כוס אגוזי מלך
- 1 צרור סלרי (גבעולים ועלים) שטוף
- 3 אפרסקים חתוכים לרבעים
- 30 גרם חמאה מומסת
- 150 גרם גבינת רוקפור
לרוטב
- 1 כף חרדל
- 2 כפות דבש
- 1/3 כוס מיץ תפוזים
- 1/3 כוס שמן זית
- 1/2 כפית מלח
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-150 מעלות. מפזרים את האגוזים בתבנית בשכבה אחת, וקולים אותם 10 דקות.
- קוצצים את גבעולי הסלרי לפרוסות ברוחב כ-1/2 ס"מ. חותכים את העלים באופן גס.
- שמים בצנצנת את כל מרכיבי הרוטב ומנערים כדקה, עד לקבלת רוטב אחיד.
- מחממים מחבת פסים על להבה גבוהה. בזמן שהמחבת מתחממת מורחים את רבעי האפרסקים בחמאה.
- כשהמחבת לוהטת ומעלה עשן קל צורבים את האפרסקים כדקה מכל צד.
- מערבבים את כל מרכיבי הסלט, מטבלים ברוטב לפי הטעם ומגישים.
אפרסקים משומרים בסירופ וניל
האפרסקים המשומרים הם ליווי מושלם לגלידת וניל, וגם בסיס נהדר ללפתן.
מרכיבים
- 4 כוסות מים
- 1 כוס סוכר
- 1 מקל וניל חצוי לאורכו
- כ-8 אפרסקים בשלים
אופן ההכנה
- שמים בסיר קטן את כל המרכיבים, למעט האפרסקים, ומביאים לרתיחה מבשלים 10 דקות ברתיחה עדינה. מצננים מעט.
- חותכים את האפרסקים לרבעים, וזורקים את החרצנים.
- שמים את האפרסקים בצנצנת ויוצקים עליהם את הסירופ.
- מצננים לחלוטין וסוגרים במכסה. מאחסנים במקרר (האפרסקים יישמרו כחודש).
- רועי אגאי הוא שף מסעדת בית היין
שבקיבוץ מעברות