גלידת אפרסקים ביתית

 

הסוד של הגלידה הזאת הוא שימוש בגבינת מסקרפונה: שיעור השומן הגבוהה שבגבינה שומר על הגלידה רכה, על אף שלא משתמשים במכונה כדי להכין אותה (וכפי שהבנתם, לא מדובר במתכון דיאטטי...)

 

מרכיבים

  • 5 אפרסקים בשלים
  • 500 גרם גבינת מסקרפונה
  • 3 כפות דבש

 

להגשה

  • קוביות או פלחים מ-2 אפרסקים
  • מעט דבש

 

אופן ההכנה

  1. חותכים את האפרסקים לקוביות גסות. שמים בכלי סגור ומניחים במקפיא לשעתיים לפחות.
  2. שמים במעבד מזון או בבלנדר את קוביות האפרסק הקפואות, המסקרפונה והדבש וטוחנים היטב עד לקבלת מרקם אחיד.
  3. מניחים במקפיא לשעה-שעתיים להתייצבות (אין להשאיר את הגלידה במקפיא ליותר מ-5 שעות, כי היא תתקשה מדי).
  4. מעבירים את הגלידה לקערות הגשה. מפזרים מעל קוביות אפרסק ומזלפים מעט דבש.

 

גיוון

  • במקום באפרסק, אפשר להשתמש במנגו או בנקטרינות.

 

 

סלט אפרסקים צלויים עם גבינת רוקפור ואגוזי מלך

 

מרכיבים (4 סועדים)

  • 1/2 כוס אגוזי מלך
  • 1 צרור סלרי (גבעולים ועלים) שטוף
  • 3 אפרסקים חתוכים לרבעים
  • 30 גרם חמאה מומסת
  • 150 גרם גבינת רוקפור

 

לרוטב

  • 1 כף חרדל
  • 2 כפות דבש
  • 1/3 כוס מיץ תפוזים
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1/2 כפית מלח

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-150 מעלות. מפזרים את האגוזים בתבנית בשכבה אחת, וקולים אותם 10 דקות.
  2. קוצצים את גבעולי הסלרי לפרוסות ברוחב כ-1/2 ס"מ. חותכים את העלים באופן גס.
  3. שמים בצנצנת את כל מרכיבי הרוטב ומנערים כדקה, עד לקבלת רוטב אחיד.
  4. מחממים מחבת פסים על להבה גבוהה. בזמן שהמחבת מתחממת מורחים את רבעי האפרסקים בחמאה.
  5. כשהמחבת לוהטת ומעלה עשן קל צורבים את האפרסקים כדקה מכל צד.
  6. מערבבים את כל מרכיבי הסלט, מטבלים ברוטב לפי הטעם ומגישים.

 

 

אפרסקים משומרים בסירופ וניל

 

האפרסקים המשומרים הם ליווי מושלם לגלידת וניל, וגם בסיס נהדר ללפתן.

 

מרכיבים

  • 4 כוסות מים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 מקל וניל חצוי לאורכו
  • כ-8 אפרסקים בשלים

 

אופן ההכנה

  1. שמים בסיר קטן את כל המרכיבים, למעט האפרסקים, ומביאים לרתיחה מבשלים 10 דקות ברתיחה עדינה. מצננים מעט.
  2. חותכים את האפרסקים לרבעים, וזורקים את החרצנים.
  3. שמים את האפרסקים בצנצנת ויוצקים עליהם את הסירופ.
  4. מצננים לחלוטין וסוגרים במכסה. מאחסנים במקרר (האפרסקים יישמרו כחודש).

 

  • רועי אגאי הוא שף מסעדת בית היין שבקיבוץ מעברות