לעיסת ברוקולי טרי גורמת לשחרור מוגבר של אנזים התורם לייצור מוגבר של פיטוכימיקל הקרוי סולפורפאן. לפיטוכימיק קל זה יכולת אנטי סרטנית חזקה מאוד. בישול גורם להרס האנזים ולכן פוגע חלקית ביכולות האנטי סרטניות של הברוקולי (ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית).

 

המרכיבים (4 מנות, 135 קלוריות למנה)

 

  • 3 כוסות פרחי ברוקולי טרי קצוצים (את הגזעים העבים אפשר לשמור להכנת מרק, הם אינם מתאימים לסלט זה)
  • 1 כוס גרגיר נחלים (להשיג ברשתות השיווק) קצוץ גס
  • 2 כפות גרעיני חמנייה קלופים

 

לרוטב

 

  • 1 גביע (200 מ"ל) יוגורט
  • 1 כף שמן זית
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 1 כפית חרדל
  • מלח, פלפל שחור

 

ההכנה

 

‭.1‬ מערבבים בקערה גדולה את הברוקולי, גרגיר הנחלים וגרעיני החמנייה.

‭.2‬ הרוטב: מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב.

‭.3‬ יוצקים את הרוטב על הירקות ומערבבים היטב. משהים כך כשעה, לספיגת הטעמים ומגישים.

 

>> עוד מתכונים דיאטטים