אם אפשר לשלב גזר עם קמח מחיטה מלאה ולקבל עוגה אוורירית, טעימה ובריאה, למה לא להוסיף לחגיגה גם אננס ואוכמניות?

 

מרכיבים

תבנית אינגליש קייק בגודל של כ-8X20 ס"מ או תבנית פאונד קייק שגודל בסיסה 8X19 ס"מ

 

  • 2 ביצים בגודל L
  • 2 כפות שמן
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 1 כוס ועוד 1 כף (135 גרם) קמח מלא
  • 1/3 כוס (45 גרם) קמח לבן (רצוי קמח מיוחד ללחם – נמכר בכל רשתות השיווק)
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 2 כפיות סודה לשתייה
  • 2 כפיות קינמון
  • 1 כוס דחוסה (150 גרם) גזר מגורד
  • 1/3 כוס (50 גרם) אננס (טרי או משומר)
  • 1/3 כוס (50 גרם) אוכמניות (טריות או קפואות)

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-175 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. שמים בקערת המיקסר את הביצים והשמן, ומתחילים להקציף. מוסיפים בהדרגה את הסוכר, וממשיכים להקציף כמה דקות עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
  3. מערבבים היטב את שני סוגי הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והקינמון. מקפלים בעדינות לתוך הקציפה.
  4. מקפלים לקציפה גם את הגזר, האננס והאוכמניות.
  5. אופים כ-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.