"הקיץ הגיע", כתבתי על ה-Wall של אחי הגאון בפייסבוק, "והדבר היחיד הטוב הוא ששוב אפשר להכין ארטיק שוקו-שוקו!"

כידוע, תמונה שווה אלף מילים - אז גם צירפתי אחת ושכחתי מהעניין.

עוד דבר שכחתי והוא שאחי, שהוא במקרה גם חייל, בודק את הפייסבוק שלו רק פעם בשלושה שבועות כשהוא חוזר מהבסיס. כך קרה שכשחזר בחג שבועות, 21 ימים אחרי שהעליתי את התמונה ואכלתי לבדי את כל הארטיקים, הוא היה בטוח שהוא הולך לקבל אחד כזה בחג - אבל בפועל קיבל דברים אחרים.

"איך היו הקינוחים?" שאלתי בראש מורם, מחכה למחמאות בלבד.

"האמת? קצת התאכזבתי..." ענה אחי, והותיר אותי המומה. אני? מאכזבת את אחי? החייל? שחוזר פעם בשלושה שבועות הביתה?? אוי הברוך.

"כן, ראיתי את התמונה בפייסבוק, והייתי בטוח שהבאת לי את הארטיקים שאני אוהב..."

ואני, שכאמור בכלל שכחתי מהארטיקים האלה, נשבעתי שלא משנה מה יהיה – ביציאה הבאה שלו הביתה הוא יקבל ארטיקים. העניין הוא שאחי משרת ביחידה מהוללת שלא מאפשרת לו לשוחח בטלפון במשך השבוע, לא כל שכן – לא מעדכנת אותו מתי הוא עתיד לצאת הביתה. לרוב מדובר באחת לשלושה שבועות, אבל לפעמים זה גם יכול להיות חודש שלם...

מדי שבוע הכנתי את הארטיקים, מחכה לטלפון ממנו - וביום שישי אחד, כשצילצל ואמר שהוא בדרך הביתה, לקחתי את קופסת הארטיקים ונסעתי גם אני לבית שהיה פעם ביתי, לחכות לאחי עם ארטיק שוקו-שוקו.

 

לא לאכול הכל לבד! הארטיק כפי שהוצג על ה-wall של חייל מסוים (צילום: נחמה שובתת)

 

הארטיק הזה כל כך פשוט להכנה ועם זאת – כל כך מתגמל! הוא טעים להפליא, לא דורש יותר מדי התעסקות (אפשר בהחלט לוותר על שלב הציפוי בשוקולד אם אין לכם כוח) והכי חשוב – לא צריך בשבילו שום מכונת גלידה. באמת!

רק ארבעה מרכיבים ותבנית לארטיקים שקונים בכל חנות כלי בית בכמה שקלים, או, כפי שאני מעדיפה, תבנית סיליקון עם שקעים בצורת חרוט. הגודל שיוצא בתבניות האלה (נפח של 60 מ"ל) הוא מושלם לארטיק הזה, מה גם שהוא מאפשר לאכול עוד ועוד בלי להרגיש אשמה.

 

עוד מתכונים מתוקים של נחמה שובתת:

עוגת שוקולד נהדרת עם טריק עסיסי במיוחד

עוגיות שוקולד צ'יפס עם קרם טראפלס שוקולד

פאדג' שוקולד עם הפתעה בתוך קערות משוקולד

 

ארטיק שוקו-שוקו ב-4 מרכיבים

 

מרכיבים (25 ארטיקים בנפח של 60 מ"ל כל אחד)

3/4 כפית (1.5 גרם) ג'לטין

2 כפיות (10 מ"ל) מים קרים

270 גרם שוקולד חלב

250 מ"ל שמנת מתוקה

זהו.

 

אופן ההכנה

1. שמים את המים בקערה קטנה ומפזרים מעליהם את הג'לטין. מעבירים למקרר ל-20 דקות לפחות.

2. בתום 20 דקות ממיסים את השוקולד. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. בסיר: שמים את השוקולד בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.

3. מקציפים את השמנת לקצפת רכה.

4. מוציאים את הג'לטין מהמקרר וממיסים במיקרוגל בפולסים של 5 שניות (לא יותר מ-15 שניות בסך הכל), עד שהוא נמס לחלוטין.

5. שופכים את הקצפת לשוקולד, מוסיפים את הג'לטין וטורפים במהירות. התערובת מעט מתקשה, וזה בסדר - המשיכו לטרוף במרץ עד שהיא תתמסר לכם.

6. כשהתערובת אחידה מעבירים אותה לשק זילוף (אם אין, אפשר להשתמש בכפיות או בכוס מזיגה) ומזלפים לתבנית הארטיקים (או הסיליקון). מנערים מעט את התבנית, כדי להיפטר מבועות אוויר שאולי נכלאו בתוך התערובת.

7. נועצים בכל שקע מקל ארטיק (להשיג בחנויות יצירה ובחנויות "הכל בדולר") ומעבירים למקפיא ל-10 שעות לפחות.

8. אם לא מעוניינים להוסיף ציפוי שוקולד – בשלב הזה אפשר לחלץ מהתבנית ולהסמיק ממחמאות. הארטיקים נשמרים נהדר במקפיא עד חודש.

 

אם רוצים להוסיף ציפוי שוקולד

 

מרכיבים

200 גרם שוקולד מריר/חלב/לבן – לפי טעמכם

אפשרות: 5-3 כפות ברס (אגוזי לוז מסוכרים וקצוצים) או פקאן סיני קצוץ

 

אופן ההכנה

1. ממיסים את השוקולד. מוסיפים לו את הברס ומערבבים.

2. טובלים כל ארטיק קפוא בשוקולד המומס, מחכים כמה שניות להתקשות ומעבירים למקפיא ל-15 דקות לפחות.

● שימו לב: הימים חמים (כפי שבוודאי שמתם לב), ולכן מומלץ להוציא את הארטיקים בזה אחר זה מהמקפיא - ולא את כולם בבת אחת - לטבול בשוקולד ולהוציא ארטיק נוסף לטבילה. כך הארטיקים לא יאבדו את הצורה שלהם בזמן הטבילה.

 

לבלוג הנוסף של נחמה שובתת, שבו היא מנציחה באמצעות מתכונים וזיכרונות את אמה שנפטרה לפני שנתיים – לחצו כאן