המתכון באדיבות אלדד תמיר ממסעדת "דודה - ביסטרו עברי" בהוד השרון.

 

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל של Xnet:

 

 

מרכיבים

 

לבצק

  • 1 ק"ג קמח
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 כפית מלח
  • כ-1/2 1 כוסות מים פושרים
  • 2 ביצים
  • 1 כפית שמרים יבשים

 

למלית

  • 1 ק"ג גבינה צפתית
  • 2 חלמונים
  • 50 גרם חמאה

 

אופן ההכנה

  1. שמים בקערה את כל מרכיבי הבצק, למעט המים. מוסיפים ככוס אחת מהמים ולשים כמה דקות, עד שמתקבל בצק רך אך לא דביק. אם הבצק קשה מדי מוסיפים עוד מים וממשיכים ללוש, עד שמתקבל המרקם הרצוי.
  2. יוצרים מהבצק 10 כדורים. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה, עד שהכדורים כמעט מכפילים את נפחם.
  3. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  4. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית.
  5. משטחים את כדורי הבצק לעיגולים בעובי של כ-1 ס"מ.
  6. מניחים במרכז כל עיגול כ-8 כפות מהמלית. מקפלים כל עיגול לשניים מעל המלית, לצורת חצי סהר. מהדקים את השוליים.
  7. מניחים בתבנית ואופים כ-20 דקות.