אפיית עוגה לשבת היא משהו מאוד ישראלי בעיני. לכל בית יש הניחוחות שאופפים אותו בערב שבת: חלק מאתנו אופים את אותה עוגה בכל סוף שבוע ואחרים מחדשים ומשנים.

 

במשך השנים הצטברו אצלי לא מעט מתכונים לעוגות בחושות. אספתי עבורכם את הטובים ביותר, והחל מהיום אפרסם כאן מתכון בכל שבוע – כך שבכל שבת תהיה לכם עוגה חדשה להתענג עליה.

 

אז שתהיה אפייה נעימה - ושבת שלום.

 

עוגת אלהמברה

 

למראית עין זו עוד עוגת שוקולד, אך תוספת האגוזים הטחונים עושה פה את ההבדל. אני אוהב להכין אותה לכבוד ימי הולדת של זאטוטים: הם נהנים מעוגת שוקולד עשירה - וההורים מופתעים מעומק הטעמים.

 

מרכיבים

תבנית אינגליש קייק בגודל 8X20 ס"מ או תבנית פאונד קייק שגודל בסיסה 8X19 ס"מ

 

  • 35 גרם (1/2 כוס) אגוזי לוז או מלך, טחונים
  • 25 גרם (3 כפות) קמח
  • 25 גרם (3 כפות) אבקת קקאו
  • 85 גרם חמאה רכה
  • 4 ביצים מופרדות
  • 80 גרם (1/2 6 כפות) סוכר להקצפת החלמונים
  • 30 גרם (1/2 2 כפות) סוכר להקצפת החלבונים

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-175 מעלות. משמנים את התבנית.
  2. מנפים יחד את האגוזים הטחונים, הקמח ואבקת הקקאו.
  3. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה. שמים בקערת המיקסר את החמאה ו-80 גרם סוכר ומקרימים אותם 4-3 דקות. ממשיכים להקרים ומוסיפים בהדרגה את החלמונים.
  4. מעבירים את התערובת לקערה אחרת. מנקים היטב את הקערה (שאריות החלמונים יפגעו בהקצפת החלבונים).
  5. מתקינים במיקסר את וו ההקצפה (מקפידים שגם הוא יהיה נקי). שמים בקערת המיקסר את החלבונים ומתחילים להקציף במהירות בינונית. כשמתחיל להיווצר קצף מגבירים את המהירות ומוסיפים בהדרגה 30 גרם סוכר. ממשיכים להקציף כמה דקות, עד שמתקבל קצף יציב.
  6. מקפלים את קצף החלבונים לתוך תערובת החמאה והחלמונים.
  7. מקפלים לתוך התערובת גם את תערובת האגוזים, הקמח ואבקת הקקאו.
  8. אופים כ-30 דקות.

 

גיוון

  • אפשר להוסיף לעוגה גם חופן אגוזים קצוצים. מוסיפים אותם בשלב האחרון, יחד עם תערובת האגוזים והקמח.