>> ערוץ האופנה הישראלי ב-HOT - צפו בכל התוכניות

 

המחאה החברתית בישראל מציינת כבר שנה לתחילתה, ויוקר המחייה עדיין מקשה עלינו לגמור את החודש. חנויות האופנה הרבות הפרושות ברחבי הארץ נמצאות עתה בהנחות סוף עונה – ועדיין, כדי להתחדש בכמה פריטים דרושה הוצאה לא קטנה, כזו שמקשה על חשבון הבנק וגם על המצפון. אך בין כל הקניונים ומתחמי הקניות, מסתתרות גם חנויות מזן אחר – כאלו המציעות בגדים זולים באמת, ואף משקיעות את הכנסותיהן בתרומה לחברה.

 

יצאנו לבחון את היצע החנויות החברתיות, במטרה לגלות מה באמת מסתתר בהן. לאן מומלץ לחובבי פריטי יד שנייה לפנות, ואילו חנויות מיועדות דווקא למי שמחפש בגדים של מעצבים ישראלים? איפה אפשר להתחדש במלתחה שלמה, והיכן מגלים את המציאות הכי שוות? וכמובן – לאן הולכות כל ההכנסות? קבלו את כל הפרטים על ארבע החנויות המומלצות שמנהלות עמותות. וגם, מה הצלחנו לקנות בכל אחת מהן בסכום של עד 200 שקל.

 

 

בילי מוסקונה לרמן (למעלה) ומרינה מקסימיליאן בלומין עם מתנדבות עמותת אישית בחנות בגד קפה
בילי מוסקונה לרמן (למעלה) ומרינה מקסימיליאן בלומין עם מתנדבות עמותת אישית בחנות בגד קפה

 

 

בגד קפה

 

העמותה: עמותת אישית לעידוד יזמות עסקית נשית הפועלת משנת 2003, הוקמה ומנוהלת על ידי נורית ורבין. העמותה פועלת לעזרת נשים במצוקה כלכלית, תוך הקניית ידע עסקי וליווי אישי שמטרתו לעזור לנשים להשיג יכולות כלכליות שאינן תלויות בגורמי רווחה. בנוסף לחנות הבגדים, העמותה מקיימת גם קורסים שונים, ובהם סדנה לעיצוב ושיווק, סדנה המלמדת את הצעדים הראשונים להקמת בית קפה עצמאי ועוד.

החנות: חנות יד שנייה לבגדים וכלי בית, הנמצאת במרכז מסחרי בלב שכונת מגורים ברמת השרון, ומנוהלת ומתוחזקת על ידי מתנדבות ותלמידות עמותת אישית. כל הרווחים מיועדים למימון מיזם הכשרה מקצועית להעצמה נשית. החנות מסודרת למשעי, וכל הפריטים נקיים ומגוהצים. הקולבים מסודרים לפי נושא וצבע, וליד כל מתלה רשום הנושא וטווח המחירים.

ההיצע: פריטי יד שנייה, בעיקר לנשים ומעט גם לגברים וילדים. בנוסף, נעליים, תיקים, חגורות ומטפחות. מעצבים ישראלים רבים נוטלים חלק במיזם, ותורמים את עודפי המותג שלהם. כך, לדוגמה, ניתן למצוא במקום פריטים של אבישג ארבל, רונן חן ופרויקט "מעבירות הלאה" בחסות קום איל פו. מומלץ לקפוץ מדי פעם לחנות, כי ניתן למצוא בה מציאות רבות. אנחנו, למשל, מצאנו שם תיק שאנל מקורי ב-30 שקל בלבד.

המחירים: 70-10 שקל.

הכתובת: שבטי ישראל 102, רמת השרון. טל' 03-5470254.

שעות הפעילות: א'-ה' 13:00-10:00, 19:00-16:00; ו' 14:00-10:00.

 

מה קנינו בבגד קפה – סך הכול: 195 שקל

 

 

 

 

ביגודית

 

העמותה: שייכת לויצו – תנועה עולמית של נשים ציוניות למען ילדים ונשים בסיכון, שנוסדה באנגליה בשנת 1920. כיום מונה התנועה אלפי מתנדבות הפועלות בכ-50 מדינות מסביב לעולם. בישראל יש לויצו 60 סניפים, המפעילים מוסדות ושירותים בתחום החינוך והרווחה. התנועה אינה מפלגתית, והיא מיוצגת באו"ם כארגון לא ממשלתי. בין הפעילויות הרבות ניתן למצוא מקלטים לנשים מוכות, הכשרת נשים לתעסוקה, מרכזי הורים וילדים, מעונות יום, צהרונים, קייטנות לתלמידים בסיכון ועוד.

החנות: ויצו מפעילה רשת של חנויות יד שנייה בשם ביגודית, הפזורות ברחבי הארץ ומספקות מגוון רחב של בגדים, אקססוריז ופריטים נוספים לגברים, נשים וילדים. כל ההכנסות הן קודש לעזרה לילדים ונשים בסיכון. סניף ארלוזורוב בתל אביב (שבו ביקרנו) אומנם אינו נחשב לסניף גדול, אך הוא מאגד בתוכו שלל פריטי יד שנייה ואפילו מציאות וינטג'. רוב הפריטים מיועדים לנשים, ויש גם מתלה צפוף אחד לגברים ומעט פריטים לילדים.

ההיצע: מומלץ לבדוק את מתלה מכנסי הג'ינס, העמוס בכל טוב – מג'ינסים של רשתות כמו קסטרו וזארה, ועד מותגי ג'ינס ידועים כליווי'ס. יש הרבה מאוד פריטים חדשים שנתרמו על ידי מעצבים מקומיים, וכך גם מי שלא מעוניין בפריטים שנלבשו קודם יכול להגיע ולבדוק את הפריטים החדשים. במרכז החנות ניצבות סלסילות של עודפים במחיר מצחיק של חמישה שקלים לפריט.

המחירים: 120-10 שקל, למעט פריטי וינטג' ייחודיים.

הכתובת: ארלוזורוב 100 (פינת אבן גבירול), תל אביב. טל' 03-5230448. פרטים על מיקומי סניפים נוספים באתר ויצו.

שעות הפעילות: ב', ג', ה', ו' 13:00-9:00, ד' 17:00-13:00.

 

מה קנינו בביגודית – סך הכול: 170 שקל

 

 

 

 

בזאר מכל הלב

 

העמותה: עמותת פתחון לב, שהוקמה בשנת 1998 במטרה לפעול למען שכבות המצוקה בישראל ללא הבדל מין, דת, גזע, מוצא או לאום. לעמותה מרכזי סיוע לנזקקים ונקודות לחלוקת מזון, ביגוד והנעלה. בנוסף, העמותה מספקת עזרה והכוונה מקצועית להשתלבות במעגל התעסוקה ומרכז חינוך בשם לגעת באופק, המעניק חינוך לנוער חסר אמצעים.

החנות: ארגון פתחון לב מפעיל את בזארים מכל הלב – חנויות יד שנייה במחירים סמליים. כל הפריטים נתרמים על ידי הציבור וההכנסות הן קודש לרכישת מזון לנזקקים. בהתאם, הבזאר לא נראה כחנות של ממש והוא חסר כל עיצוב. המתנדבות אומנם משתדלות לסדר את ערימות הבגדים, אך מדובר במשימה לא פשוטה שכן נזקקים רבים מגיעים למקום בחיפוש אחר פריטים זולים. למרות שהחלל דל אמצעים ולא במיוחד מזמין, מי שמתגבר על המכשול האסתטי הראשוני יכול לגלות בו מציאות רבות.

ההיצע: בגדים, נעליים, כלי בית, משחקים, מצעים, תיקים, ספרים וצעצועים מיד שנייה ועודפי ייצור. לבזאר שלושה סניפים – בכרמיאל, תל אביב וראשון לציון. בסניף תל אביב ממוינים כל הבגדים, שאיכותם לא רעה בכלל, וכך אפשר למצוא שם בקלות יחסית מעיל עור, ז'קט ג'ינס או תיק מיוחד.

המחירים: 60-3 שקל. יש גם אוסף מצומצם של שמלות ערב במחיר 200 שקל לשמלה.

הכתובת: גולומב 54, תל אביב. טל' 03-5377760.

שעות הפעילות: א'-ד' 17:00-8:00, ה' 14:00-8:00.

 

מה קנינו בבזאר מכל הלב – סך הכול: 170 שקל

 

 

  

 

החצר הנשית בנמל

 

העמותה: החצר הנשית ביפו הוקמה בשנת 2003 על ידי ליאורה קסל ומירית סידי, אשר ביקשו מתוך ניסיונן רב השנים בעבודה עם נשים ונערות להקים מסגרת נשית ייחודית, רב תרבותית ושוברת סטיגמה, שתעניק תמיכה וסיוע לנערות ונשים צעירות תושבות הערים יפו, בת ים ודרום תל אביב הנמצאות במצבי מצוקה וסיכון.

החנות: חנות האאוטלט הוקמה בשיתוף עם קרן דואליס ובתמיכה של המוסד לביטוח לאומי (הקרן לילדים בסיכון). המקום משמש גם כחנות שבה ניתן למצוא את עודפי הקולקציה של יותר מ-50 מעצבים – ובהם יוסף, דניאלה להבי, עלמה, דורין פרנקפורט, קרן וולף, מדוזה ועוד – בהנחות גדולות; וגם כנקודת הכשרה מקצועית ומקור פרנסה עבור צעירות המתמודדות עם עוני ומצוקה. החנות חדשה מעוצבת למשעי, ומזמינה מאוד. במטרה לקדם את החנות החדשה, הצטלמו שלל מפורסמות - ובהן דפנה לוסטיג, לירון ויצמן ורונית יודקביץ' - כשהן מדגמנות את הפריטים המוצעים בה. 

ההיצע: כאן לא מדובר בפריטי יד שנייה, אלא בפריטים חדשים שהמעצבים תורמים מתוך המלאי שלהם בהנחות של עד 70 אחוז. הבגדים לנשים בלבד, ואנחנו ממליצים לחפש במקום עכשיו שמלת קיץ טובה. לצד הבגדים, תמצאו כאן תיקים, אביזרים, תכשיטים ופריטי אופנה נוספים.

המחירים: 300-29 שקל.

הכתובת: האנגר 1, נמל יפו. טל' 03-5257308.

שעות הפעילות: א'-ה' 20:00-10:00, ו' 15:00-10:00, שבת 20:00-10:00.

 

מה קנינו בחצר הנשית בנמל – סך הכול: 188 שקל