אידוי היא שיטה נפלאה לריכוך ירקות. באופן זה הירקות שומרים באופן המיטבי על הרכב המינרלים שבהם וכן על צבעם ועל טעמם. הטחינה והקצח מוסיפים למנה שומנים בריאים החשובים לשמירה על בריאותנו.

 

 

מרכיבים (6 מנות, 160 קלוריות למנה)

 

  • חצי קילו דלעת
  • 2 סלקים
  • 2 בטטות בינוניות
  • 3 כפות טחינה גולמית (עדיף משומשום מלא)
  • כפית קצח

 

ההכנה

 

1. שוטפים היטב את הירקות. מסירים את הקצוות של הסלק והבטטה (אין צורך לקלף). פורסים לפרוסות בעובי 1-2 ס"מ.

2. מכינים "סיר אידוי" – סיר ועליו מסננת בקוטר מתאים ומעליה מכסה.

3. מרתיחים מים בסיר עד מתחת לגובה של המסננת ומניחים את הדלעת והבטטה במסננת. מכסים במכסה.

4. מאדים כ-10 דקות. בודקים בעזרת מזלג שהירקות רכים. מעבירים לצלחת הגשה.

5. מניחים את הסלק במסננת ומאדים כחצי שעה. מעבירים לקערה יחד עם שאר הירקות.

6. שופכים בעדינות את הטחינה מעל הירקות ומעליה מפזרים את הקצח.