מרכיבים
- 180 גרם (1/4 1 כוסות) קמח רגיל
- 1 כפית אבקת אפייה, מנופה
- 1/2 חצי כפית אבקת סודה לשתייה, מנופה
- 160 גרם (3/4 כוס ועוד 1 כף) סוכר לבן
- 5-4 כפות אבקת קקאו, מנופה
- 100 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו, קצוץ בסכין חדה
- 1/2 1 בננות קלופות (כ-180 גרם), מעוכות למחית באמצעות מזלג
- שלוש ביצים גדולות בטמפרטורת החדר, שתיים מהן מופרדות לחלמונים ולחלבונים
- מאה מ"ל (1/3 כוס ועוד 1 כף) שמן רגיל, קנולה למשל
- 50 מ"ל (1/4 כוס פחות 2 כפיות) חלב
כלים
- תבנית מוארכת קטנה מרופדת בנייר אפייה
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-160 מעלות.
- מערבבים בקערה בינונית את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, הסוכר, הקקאו והשוקולד.
- בקערה שנייה מערבבים את מחית הבננות, ביצה שלמה ושני החלמונים. מוסיפים את השמן והחלב וטורפים באמצעות מטרפה ידנית.
- שמים את החלבונים בקערת המיקסר ומקציפים אותם במהירות גבוהה עד שמתקבל קצף מוצק.
- יוצקים את התערובת הנוזלית לתוך תערובת המרכיבים היבשים, ובוחשים קצרות – רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (בחישה ארוכה מדי תפעיל את הגלוטן שבקמח, ותגרום לעוגה להיות קשה ודחוסה).
- מוסיפים לתערובת כרבע מכמות קצף החלבונים ומקפלים בעדינות.
- מוסיפים את יתרת הקצף ומקפלים.
- יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים את פניה.
- אופים שעה עד שעה ורבע, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- מניחים לעוגה להצטנן לפני החיתוך.
טיפ
- העוגה ניתנת להקפאה: פורסים אותה, מניחים בין הפרוסות נייר סנדוויץ' או נייר אפייה (כדי שלא יידבקו זו לזו) ומאחסנים במקפיא בכלי אטום. ההפשרה מהירה: פשוט מוציאים את הפרוסה מהמקפיא כמה דקות לפני שרוצים לאכול אותה.
- מתכונים בדוקים נוספים של חני הראל – בבלוג "לימון וג'ינג'ר"