יעל ממשיכה את מסעה ברחבי הארץ בחיפוש אחר מקצוע חדש. יעל פותחת את הבוקר כבוקרת באניעם שברמת הגולן, שם היא פוגשת את חיים דיין, מנכ"ל איגוד מגדלי הבקר לבשר בישראל. יעל אמנם מתקשה כבר בשלב העלייה על הסוסה, אבל במהלך הרכיבה חיים מספר לה עוד על עבודת הבוקר והטיפול בפרות ובעגלים. משם היא עולה על קלנועית ונוסעת לקיבוץ דן, לביקור בחוות דגי הדן. ד"ר אבשלום הורביץ, ביולוג החווה, מספר על נחל הדן ועל תהליך גידול הפורלים בבריכה שבמקום. היא מתנסה באריזת הדגים בארגז עם קרח, אבל מגלה שהעבודה לא כל כך מתאימה לה. יעל ממשיכה לנסות את מזלה בחקלאות, הפעם בעבודה ביקב בוטיק במושב רמות נפתלי. איציק כהן, בעל היקב, מנחה אותה בזמירת שריגים על מנת להביא את הכרם למצב אופטימלי שייתן את האשכולות האיכותיים ביותר. הכרם ממוקם בעמק קדש, אחד המקומות האיכותיים בארץ לגידול ענבים אדומים, ובכרם גדלים ענבים מסוג קברנה סוביניון ומרלו. יעל לומדת על בציר ידני לעומת בציר מכאני, ועל ההבדל בין הענבים המיועדים ליין לבין ענבי מאכל. ולבסוף היא אפילו טועמת יין ברברה, שמקורו באיטליה, ויינות נוספים.

בהמשך מבקרת יעל במתקן ביוגז לטיפול בפסולת אורגנית. למקום מגיעה פסולת אורגנית, ובסופו של דבר יוצאים משם תוצרים ידידותיים לסביבה. אמיר יגאל, מנכ"ל החברה הכלכלית גולן, מספר על התהליך שבו תוך פירוק הזבל נוצר גז, וממנו מייצרים חשמל שמספיק לאלפי משפחות ומועבר לחברת החשמל. בעקבות כתב חידה מגיעה יעל להר בנטל, שם היא פוגשת את מדריך הטיולים דורון שמיר. יעל מגלה רמזים בתוך היער, ויוצאת בחיפוש אחר המטמון, ובדרך היא מבקרת בלוע של הר הגעש שהתפרץ לאחרונה לפני 250 אלף שנה ומגלה שפעם היו שם גם דובים.