פוקאצ'ה פרמזן עם אגסי אנג'ו אדומים, מלח ים וטימין

 

מרכיבים

  • 1/2 ק"ג קמח לחם
  • שתי כפיות שמרים יבשים
  • שלוש כפות שמן זית
  • 100 גר' גבינת פרמזן מגוררת
  • 300 מ"ל מים פושרים
  • כף שטוחה מלח
  • שתי כפות סוכר (אפשר תחליף סוכר לאנשים מתוקים)
מעל הפוקאצ'ה

  • שני אגסים חתוכים לפלחים (ללא הליבה)
  • מלח גס
  • מעט טימין טרי
  • 2 גבעולי רוזמרין
  • שלוש ארבע כפות שמן זית

 

אופן ההכנה

1. מנפים את כל החומרים היבשים לקערה או משטח עבודה, יוצרים גומה במרכזה, ומוסיפים את הנוזלים והשמרים. מעבדים לבצק ולשים 10 דקות, עד לקבלת בצק חלק וגמיש. (ניתן גם להכין במיקסר)

2. מניחים מכוסה בקערה עד אשר הבצק מכפיל את נפחו.

3. מחממים את התנור ל- 220 מעלות.

4. מרדדים את הבצק לעובי 1 ס"מ, מניחים על תבנית משומנת ובעזרת האצבעות "דוקרים" את הבצק. מפזרים מעל את האגסים ומטפטפים מעט שמן זית.

5.מפזרים מעל מעט מלח גס, גבעולי טימין ועלי רוזמרין ומניחים לתפוח לעוד 15-20 דקות.

6. אופים את הפוקאצ'ה למשך 20 דקות, עד אשר פני המאפה מזהיבים. מצננים מעט ופורסים למנות.

 

לחם ושבלולים במילוי אגסי בוסק ופסטו פיסטוק

מרכיבים

  • 4 אגסים ללא ליבה, חתוכים לקוביות קטנות

לבצק

  • 1/2 ק"ג קמח לחם
  • שתי כפיות שמרים יבשים
  • שלוש כפות שמן זית
  • 200 מ"ל חלב
  • 100 ג"ר חמאה
  • כף שטוחה מלח
  • שתי כפות סוכר (אפשר תחליף סוכר)
לפסטו פיסטוק

  • 100 גר' עלי בזיליקום מופרדים מגבעולים
  • 1 שן שום קלופה
  • חצי כוס שמן זית איכותי
  • מעט מלח דק
  • 80 גר' גבינת פרמזן, איכותית מגורדת
  • 100 גר' פיסטוק קלוף (לא קלוי)

 

  •  ביצה טרופה עם מעט מים להברשה

 

אופן ההכנה

 

1. מכינים בצק: מנפים את כל החומרים היבשים לקערה או משטח עבודה, יוצרים גומה במרכזה, ומוסיפים את הנוזלים והשמרים. מעבדים לבצק ולשים 10 דקות, עד לקבלת בצק חלק וגמיש. (ניתן גם להכין במיקסר)

2. מניחים עטוף בקערה עד אשר הבצק מכפיל את נפחו.

3.מכינים פסטו: טוחנים את כל החומרים במעבד מזון עד קבלת מרקם חלק יחסית. שומרים להמשך.

4. מחממים את התנור ל- 200 מעלות.

5. מרדדים את הבצק לעלה רחב בעובי 1 ס"מ. מורחים את הפסטו על כל הבצק. משאירים שוליים ברוחב 2 ס"מ מכל הצדדים. מפזרים את האגסים החתוכים מעל. מגלגלים את הבצק לגלילה הדוקה ומניחים להתפחה נוספת של 30 דקות.

6. אפשרות א', מברישים פעמיים בביצה, חורצים במספריים, מפזרים מלח גס ושביבי פיסטוק ושולחים לאפייה.

אפשרות ב' : פורסים את הגלילה ברוחב 2-3 ס"מ ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ברווחים של כמה ס"מ, כשהצד החתוך פונה כלפי מעלה ומטה.

7. אופים למשך 20 דקות, עד אשר פני המאפים מזהיבים. מצננים על רשת ומגישים.

 

לחמניות פיקנטיות מאגסי בוסק וקשקבל

 

מרכיבים

לבצק

  • 1/2 ק"ג קמח לחם
  • שתי כפיות שמרים יבשים
  • שלוש כפות שמן זית
  • 300 מ"ל מים פושרים
  • כף שטוחה מלח
  • שתי כפות סוכר (אפשר תחליף סוכר לאנשים מתוקים)
  • 200 גר' גבינת קשקבל מגורדת
  • חצי כפית שבבי צ'ילי גרוס
  • שני אגסים ללא ליבה חתוכים לקוביות קטנות
  • ביצה טרופה
  • מעט קצח

 

אופן ההכנה

 

1. בתוך קערת המיקסר, שמים את כל המרכיבים, למעט האגסים והגבינה. לשים את התערובת במהירות נמוכה (ניתן גם ללוש ביד). הבצק צריך להיות רך וגמיש אך לא דביק. מומלץ ללוש את הבצק 10 דקות. מוסיפים את האגסים והגבינה רק עד הטמעה בבצק, אין צורך להמשיך וללוש.

2. מניחים את הבצק להתפחה, מכוסה, במקום חמים ולח להכפלת הנפח.

3. מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות).

4. מחלקים את הבצק לפיסות במשקל של 50 גר', מגלגלים לכדור, טובלים בביצה טרופה ומפזרים מעל מעט קצח. מסדרים על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה. מתפיחים עד להכפלת הנפח.

5. מכניסים לתנור החם, אופים 12-15 דקות, עד אשר הלחמניות מזהיבות.

6. מצננים על רשת. מגישים עם חמאה.

 

טארט אגסי בוסק עם קרם פיסטוק

 

מרכיבים

לבצק פריך שקדים

  • 250 גר' קמח
  • 100 גר' אבקת סוכר
  • 30 גר' אבקת שקדים
  • 150 גר' חמאה
  • 1 ביצה
  • קורט מלח

לאגסים בסירופ

  • 3 אגסים, חצויים ללא ליבות
  • 1ליטר מים
  • 3/4 כוס סוכר
  • סרט מקליפת לימון
  • מקל קינמון קטן
  • מעט תמצית וניל איכותית

לקרם פיסטוק

  • 125 גר' פיסטוק קלוף לא קלוי
  • 125 גר' חמאה רכה
  • 100 גר' אבקת סוכר
  • 1 ביצה
  • 1 כף רום כהה
  • 1 כף קורנפלור

 

אופן ההכנה

בצק פריך שקדים

1. מניחים בקערת המיקסר את כל המרכיבים פרט לביצה.

2. מערבלים עם וו גיטרה כדקה ומוסיפים את הביצה.

3. ממשיכים לערבל עד לקבלת בצק חלק.משטחים את הבצק מעט, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למנוחה לחצי שעה.

קרם פיסטוק

1. טוחנים במעבד מזון את הפיסטוקים לאבקה דקה ואחידה.

2. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה הרכה ואבקת הסוכר עד קבלת מרקם קרמי אחיד. לאחר מכן מוסיפים את אבקת הפיסטוק.

3. מערבבים את הרום והביצה ומוסיפים בהדרגה לתערובת החמאה במהירות נמוכה עד שהתערובת אחידה.מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים עוד מעט עד שנבלע.

אגסים בסירופ

1. חוצים את האגסים לחצי ומוציאים את הליבה.

2. מבשלים את האגסים בסיר עם הסוכר, מים, קליפת הלימון, מקל הקינמון והווניל, מבשלים עד רתיחה ומורידים מהאש.

הרכבה

לאחר מנוחה במקרר של חצי שעה, מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ, מרפדים טבעת אפייה (רינג) בקוטר 20 ס"מ בבצק. מסירים את עודפי הבצק דוקרים בעזרת מזלג ומקפיאים לחצי שעה.

מורחים את קרם הפיסטוק בתוך קלתית הבצק, בצורה שווה. חותכים את האגסים המבושלים למניפות, מסדרים על גבי קרם השקדים כשצד הקליפה כלפי מעלה

אופים בתנור בחום 170 מע' למשך 40 דקות לערך, עד שהקרם והבצק משחימים. מצננים לטמ"פ חדר ומגישים.