חברתי חגית סיפרה לי לאחרונה על סעודה שהיא מארגנת לכבוד בר המצווה של בנה, וכשראתה שאני מסתקרנת במיוחד לגבי תבשיל פטריות ואפונה שהיא מתכוונת להגיש על יד האורז - היא מיד מסרה לי את המתכון. כשהכנתי את התבשיל לא התאכזבתי: כולם בבית אהבו אותו, וגם אני.
מרכיבים
- שמן לטיגון
- 1 בצל גדול פרוס
- 400 גרם (1/2 שקית) אפונה קפואה (אני השתמשתי באפונה עדינה)
- 1 כף אבקת מרק פטריות
- 1 סלסלה פטריות שמפיניון פרוסות או 1 קופסת שימורים של פטריות חתוכות, מסוננת מנוזלים
אופן ההכנה
- מחממים שמן במחבת, ומטגנים בו את הבצל עד שהוא מזהיב מעט.
- מוסיפים את הפטריות ומטגנים 10 דקות על אש קטנה, תוך ערבוב מדי פעם.
- מוסיפים את האפונה ואבקת המרק, ומערבבים. מוסיפים מים רק עד לכיסוי האפונה. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה 30 דקות.
- מרילין איילון היא בעלת הבלוג Ma Blogeria
ומחברת הספר "שבוע במטבח של מרילין
" בהוצאת מייזליק ספרים