יש מנות שכדאי לאכול בשעות מסוימות ביום, ומרק פירות קר שייך בעיני לשעות אחר הצהריים המהבילות של הקיץ. גיחה מרעננת, קרה מתוקה אך עדיין בריאה. אפשר כמובן להכין גם ארטיק פירות ביתי, או גלידת בננה טבעית, אך מרק הפירות מספק גם נוזלים מרווים והוא הסוד הכמוס של המקרר שלי בקיץ. אמנם פירות טריים הם הבריאים ביותר לאכילה, אך פירות מבושלים עדיפים עדיין על עוגה, עוגיות או אייס קפה כקינוח.

 

עוד מתוקים בהבראת מתכונים

 

עוגיות שיפון

כדורי שוקולד משודרגים

עוגת שוקולד במיקרוגל

שייק בננה ושקדים

עוגיות שיבולת שועל

פנקייק גזר

 

 

סודות הקומפוט

 

אני משתמשת בכל פירות הקיץ הידועים בעלי הגלעינים: משמש, נקטרינה ואפרסק, דובדבנים וענבים, וגם תפוח ואגס. אפשר ורצוי לערבב פירות טריים ויבשים (רצוי רק אורגניים, במקרה של היבשים). כדאי לשלב רק סוג אחד של פרי יבש בתוך המרק, אחרת המתיקות עלולה להכביד. מכיוון שהקומפוט נטול סוכר גולמי, אוהבי המתוק-מתוק מוזמנים להוסיף עוד פירות יבשים.

 

הארומה והמרקם של שזיפי שגיב אהובים עליי במיוחד, אך משום שהם כה עונתיים אני משתמשת בדרך כלל בשזיפים יבשים. מומלץ לאנשים עם נטייה כרונית לעצירות לאמץ את מרק הפירות הקר, שכן השזיפים עושים פלאים למערכת העיכול.

 

לתיבול אני משתמשת בשקית תה עם חליטת פירות ללא קפאין ומקל קינמון שלם. בגרסת המבוגרים אני משתמשת בחליטת צ'אי הנותנת מכת קפאין קטנה עם תיבול ארומטי, ועל זה אני מוסיפה עידון אלכהולי קטן - רום או ליקר תפוזים. אני לא ממליצה להשתמש בתבלינים טחונים (קינמון וכדומה) משום שהם משאירים משקע בוצי וגרגרי בנוזל הטעים. כמו כן, התבלין ציפורן נעדר לחלוטין משום שהקירור, המעמיק את הטעמים, גורם לציפורן להיות אגרסיבי ולהרדים את כל הפה.

 

לאוהבי הטעמים החמוצים-מתובלים כדאי לנסות מרק משמשים זנגביל המוגש יחד עם יוגורט מרענן. לזנגביל יש קשר מיוחד עם המשמש (מולדת משותפת, עשו עלייה לישראל) וכדאי לשלבם זה עם זה.

 

____________________________________________________________________________________________________________

 

מרק פירות קר - גרסת הבית

 

מרכיבים

 

  • 1 תפוח קלוף
  • 1 אגס קלוף (או עוד תפוח)
  • 6 משמשים (טריים או יבשים)
  • 4 שזיפי שגיב (או שזיפים יבשים)
  • חופן ענבים (או צימוקים)
  • חופן דובדבנים (או חמוציות)
  • 1 ליטר מים
  • 1 שקית של חליטת פירות טבעית
  • 1 מקל קינמון שלם

 

הוראות הכנה

1. חותכים את כל הפירות, מכניסים עם שאר החומרים לסיר.

2. מבשלים 20 דקות לאחר הרתיחה, מוציאים אתמשקית החליטה ומקל הקינמון.

3. מגישים קר.

 

_____________________________________________________________________________________

 

מרק פירות קר – גרסת המבוגרים

 

מרכיבים

 

  • 2 תפוחים קלופים
  • 6 משמשים (טריים או יבשים)
  • 4 שזיפי שגיב (או שזיפים יבשים)
  • חופן ענבים (או צימוקים)
  • חופן דובדבנים (או חמוציות)
  • 1 ליטר מים
  • 1 שקית של צ'אי מסלה (תערובת מתובלת של תה שחור ותבלינים ארומטיים)
  • 2 כפות ליקר תפוזים או רום כהה

 

הוראות הכנה

1. חותכים את כל הפירות, מכניסים עם המים וחליטת הצ'אי לסיר, ללא האלכוהול.

2. מבשלים 20 דקות לאחר הרתיחה, נפטרים משקית החליטה, מצננים מעט ומוסיפים את הרום או ליקר התפוזים.

3. מגישים מקורר.

 

______________________________________________________________________________

 

מרק משמשים וזנגביל

 

מרכיבים

 

  • 15 משמשים טריים מגולענים או יבשים
  • 1 ליטר מים
  • פרוסה בעובי 2 ס"מ של זנגביל טרי קצוץ דק
  • יוגורט להגשה

 

הוראות הכנה

 

1. מכסים את המשמשים במים, מוסיפים את הג'ינג'ר הקצוץ ומבשלים 20 דקות (משמשים יבשים ידרשו 30 דקות).

2. מקררים, מגישים עם מעט יוגורט מעל.

 

_______________________________________________________________________________________________________