המאפינס שלפניכם קלים להכנה ויכולים להיות סיום מתוק ונהדר לארוחה, או לחילופין ללוות את הקפה של הבוקר. כל יחידה מכילה כ-108 קלוריות בלבד, ועשירה במרכיבים מזינים.

 

אגוזי הפיסטוק, בדומה לשלל אגוזים נוספים, עשירים בחומצות שומן חד בלתי רווי התורם לבריאות הלב וכלי הדם. הקפידו, כמובן, לבחור באגוזי פיסטוק שאינם קלויים ומומלחים. החמוציות יעילות במניעת דלקות בדרכי השתן, ומכילות נוגדי חמצון חזקים לרדיקלים חופשיים. הקמח המלא מביא עמו שפע של מרכיבים בעלי ערך תזונתי: מינרלים, סיבים וויטמין B. עם זאת, לא מומלץ לאפות את המאפינס (ועוגות בחושות בכלל) מקמח מלא בלבד וזאת כדי למנוע מאפינס כבדים ודחוסים מדי.

 

את הסוכר הלבן, המהווה מרכיב קבוע בקינוחים רבים, החלפתי בדבש ובתחליף סוכר שאותו מוסיפים בכמות של "כפית לכפית" גם באפייה. 

 

מרכיבים (לתבנית של 24 מיני-מאפינס, 108 קלוריות ליחידה)

 

  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 1 גביע יוגורט 1.5%
  • 3/4 כוס קמח מלא
  • 3/4 כוס קמח תופח
  • 1/2 כוס דבש
  • 1/2 כוס "סוכר לייט"
  • 1 כף תמצית וניל אמיתי
  • 1/2 כוס חמוציות לא מסוכרות
  • 1/2 כוס פיסטוקים קלופים לא קלויים וללא מלח

 

הוראות הכנה

 

1. מחממים את התנור ל-160 מעלות ומשמנים מעט את תבניות המאפינס.

2. מקציפים את הביצים עם ה"סוכר לייט" במהירות גבוהה עד לקצף יציב.

3. בקערה נפרדת מערביים כוס שמן עם גביע יוגורט ומוסיפים דבש.

4. מערבבים בזהירות בין שתי הקערות ( להיזהר לא לשבור את קצף הביצים).

5. מוסיפים את שני סוגי הקמח בתנועות קיפול עדינות. חשוב לא לערבב יותר מדי כדי לשמור על אווריריות המאפינס.

6. קוצצים גס פיסטוקים וחמוציות ומכניסים לתערובת בעדינות.

7. שופכים את התערובת עד ל-3/4 גובה השקעים ואופים בתנור 20-25 דקות עד להשחמה קלה ( לשמור שלא יישרפו) או עד שקיסם במרכז המאפינס יוצא עם מעט פירורים לחים.

8. שומרים את המאפינס בכלי סגור ואוכלים בתיאבון עד שלושה ימים מיום ההכנה.

 

 

  • הכותבת היא דיאטנית B.Sc, מדריכת כושר, מעבירה סדנאות לניהול משקל ברשת מועדוני כושר לנשים Curves ומתמחה באפייה בריאה