אתם בטח שואלים את עצמכם מה החכמה הגדולה בלהכין ספגטי ברוטב עגבניות. דווקא כאן נדרשת אינטיליגנציה קולינארית, כי הדברים הפשוטים הם אלו שלא מאפשרים קיצורי דרך או פשרות על איכות המצרכים. מה המנה הזו כוללת? פסטה טעימה מחיטה מלאה, חזה עוף שעובר אידוי עדין ונקרע ידנית לפיסות שנספגות היטב ברוטב, עגבניות קיץ בשלות ומעוררות, בזיליקום ריחני ולסיום מעט שמן זית על תקן תיבול משלים.

 

עוד בהבראת מתכונים

>> פסטה בעגבניות לעצלנים

>> שבלולי פיצה

>> עוגת שוקולד מקמח מלא בצ'יק צ'ק

 

דגש על טריות

 

מבחינה תזונתית אנחנו מקבלים פחמימה מורכבת, חלבון דל שומן ורוטב עשיר בליקופן שלא עובר טיגון באף שלב. יחד עם סלט טרי, מדובר בארוחה שלמה ולא מכבידה שמשביעה לאורך זמן בזכות החלבון והסיבים התזונתיים שבפסטה ובעגבניות.

 

רשימת החומרים לא ארוכה, אך יש להקפיד להשתמש אך ורק במצרכים טריים ואיכותיים. השתמשו בעגבניות תמר או עגבניות רגילות בשלות ואדומות, שיני שום טרי, בזיליקום טרי, חזה עוף שלא ראה מקפיא וספגטי איכותי מקמח מלא.

 

בענייני פסטה כדאי להזכיר שאת הרוטב והפסטה מאחדים על גבי אש גבוהה, במחבת עמוקה או ווק ולא בצלחת ההגשה. רק חימום יחדיו של המצרכים יגרום לטעמים להתחבר. מוסיפים את שמן הזית לרוטב בשלב האחרון וכך הוא מתבל את הרוטב מבלי לאבד את טעמו בשל טיגון. גם כאן, כמובן, כדאי להשתמש בשמן זית טעים וטוב.

 

את חזה העוף מבשלים שלם ברוטב העגבניות, בסיר מכוסה. בשיטה זו שומר העוף על עסיסיותו ורכותו. אחרי כעשר דקות של אידוי נוציא את העוף מהרוטב, נקרר אותו ונקרע אותו לפיסות לאורך הסיבים. הקריעה יוצרת חספוס ושטח פנים גדול עליו נתפסת כמות מכובדת של רוטב, וכך העוף מרגיש עסיסי ומתובל גם ללא טיגון. אפשר לקצר עוד יותר את התהליך ולהשתמש בשאריות חזה עוף בגריל שקורעים אותו כמוסבר.

 

ספגטי ברוטב עגבניות טריות, עוף ובזיליקום

 

  (צילום: דודו אזולאי)

 

מרכיבים

 

  • 250 גרם ספגטי חיטה מלאה
  • 250 גרם חזה עוף לא פרוס
  • 5-6 עגבניות בשלות
  • 3 שיני שום
  •  ¼ כפית מלח
  • עלים מצרור גדול של בזיליקום
  • 1 כף שמן זית כתית מעולה

 

הוראות הכנה

 

1. חותכים את העגבניות לחצאים ונפטרים מהעוקץ. שמים את חצאי העגבניות והשום בסיר, מדליקים את האש ומועכים מעט עם כף עץ על-מנת לשחרר נוזלים.

2. מבשלים ומועכים את העגבניות עד שמשתחררת מהן הקליפה, וזורקים את הקליפות לפח.

3. מניחים את חזה העוף על רוטב העגבניות, מכסים ומבשלים 10 דקות, עד שהעוף לבן ומוצק למגע, מוציאים את העוף ומקררים על גבי צלחת.

4. ממליחים וטוחנים את הרוטב.

5. מבשלים את הספגטי במים רותחים ומומלחים, מסננים.

6. את העוף קורעים עם הידיים לפיסות ארוכות, לאורך הסיבים. מחזירים את העוף לרוטב, מוסיפים את הפסטה המוכנה, עלים שלמים מצרור הבזיליקום וכף שמן זית. מערבבים היטב על אש גדולה עד שהפסטה מצופה היטב ועלי הבזיליקום קמלו.

 

גלי לופו אלטרץ היא מדריכת סדנאות בישול בריא