להיות רווק, יודע כל מי שהתנסה בזה, זו לא משימה ממש פשוטה בשנים האחרונות. אתה צריך להחזיק פרופיל פייסבוק פעיל, כרטיס באתר היכרויות, אולי גם איזה חשבון טוויטר בצד ואחר כך, רחמנא ליצלן, עוד צריך לצאת לדרינק עם כל האנשים האלה שאתה פוגש. עכשיו, מסתבר, אתם גם צריכים לשמור חולצה שלכם בפריזר. אחרת, נו, תישארו מאחור.

 

רגע, נסביר. טוב, בסדר, אין לנו הסבר. לא הגזמנו, אתם באמת צריכים לשמור חולצה שלכם בפריזר, ועוד אחרי שישנתם איתה שלושה ימים ברצף. האחד שלכם, כך מסתבר, אמור לרחרח את החולצה ולצעוק "אאוריקה!". או "תקנו מרכך כביסה, באמא שלכם", מה שיבוא לו קודם.

 

 

אבל שימו רגע את הציניות שלנו בצד, משום שהמסיבות הללו תופסות תאוצה בקצב מטורף. אם אתם לא מאמינים לנו כנראה שזה הזמן להיכנס לאתר הרשמי של "מסיבות הפרומונים", כפי שהן מכונות בארצות הברית, ולגלות שבערך כל יומיים וחצי יש אחת.

 

אנשים, כנראה, אוהבים לדחוף את האף שלהם הרבה יותר ממה שחשבנו.

 

נעים מאוד, זו החולצה שלי

 תחילתו של הליין המסיבות שכובש עכשיו את ארצות הברית הוא בכלל באטלנטה, שם ג'ודית פרייס, בונת אתרים בת 25, הגתה את הרעיון בעקבות התנסות אישית שלה: "תמיד יצאתי רק עם בחורים שידעתי מה אני מחפשת אצלם", היא משחזרת. "היה לי צ'ק ליסט מאוד ברור. אבל אז פגשתי בחור שבכלל לא היה הטיפוס שלי, אבל פשוט התאהבתי בריח שלו. זה הוביל למערכת יחסים של שנתיים, ואז חשבתי לעצמי: אולי אני בכלל צריכה לצאת עם בחורים על בסיס ריח?".

 

בלי לעשות פה מכבסת מילים (חה!) מיותרת, אתם מבינים כבר איך דבר הוביל לדבר. פרייס שכרה מקום בניו יורק, הזמינה ארבעים חברים וביקשה מהם, לאחר שהתייעצה עם מדעני פרומונים, לשלוף חולצה נקייה מהארון ולישון איתה שלושה ימים ברצף. לאחר מכן יש לשים אותה בשקית פלסטיק אטומה ולתקוע אותה בפריזר עד שהמסיבה מתחילה. עד סוף המסיבה הראשונה, לפי פרייס, היו 12 זוגות שיצאו לדייט, וזוג אחד שהמשיך למערכת יחסים, ועכשיו צריך להמציא איזה סיפור בשביל הילדים העתידיים שלו, כי "אבא הכיר את אמא במסיבת ריח" מריח כמו משהו נואש מאוד.

 

אז איך זה עובד, בעצם? טוב ששאלתם. השקיות ממוקמות על השולחן, כאשר לכל שקית, בנוסף לחולצה, יש גם כרטיסיה כחולה לבנים וכרטיסיה ורודה לבנות. כל רווק או רווקה עולים בתורם לבמה ומתחילים לרחרח. כשהם מוצאים משהו שמריח להם טוב מספר הכרטיסיה מוקרן על הקיר, והזוכה המאושר או המאושרת ניגשים הלום על מנת להתחיל בדייט.

 

 

כדי שלא תחשבו לרגע שאנשים מרחרחים בלי סיבה מדעית, פרייס מסתמכת על מחקר שנערך במכון המוח והביולוגיה באוניברסיטת שיקגו על מנת לבדוק עד כמה האף האנושי מפותח. החוקרים ערכו בדיוק את אותו ניסוי (הקפיאו חולצה ישנה וכו' וכו'), ואז התברר שהאף האנושי הרבה יותר חזק ממה שחשבנו.

 

"בני האדם, מסתבר, מסוגלים להבדיל בין הרבה מאוד ריחות שלא ידענו שקיימים בכלל", אומרת מרת'ה מקלינטוק, ראש המכון. "וכמובן שכל ריח עובר ישר אל המוח שלנו. זה אומר שיכול להיות שיש עוד שכבה שלמה של ריחות שאנחנו קולטים אבל לא מודעים לקיומם, והם כן משפיעים עלינו. אני לא יודעת אם ככה צריך לבחור בן זוג, אבל אי אפשר להתעלם מהעובדה שרוב היונקים בוחרים את בן הזוג שלהם להתרבות על פי ריח בלבד, לכן חייב להיות בזה היגיון מסויים".

 

"בעלי חיים מתרבים כך במשך מיליוני שנים", ממשיכה אותה פרייס. "אבל אני חושבת שגם אם אצלנו זה לא ממש עובד, זה לפחות שובר קרח מצויין. וזה, בינינו, כל מה שצריך במסיבות מהסוג הזה".