שבתות הקיץ ארוכות, ויוצאות רק בסביבות שמונה וחצי בערב. לכן אני מקפידה כי הילדים יאכלו היטב בסעודה השלישית, שאותה סועדים לאחר תפילת מנחה – כך, אני מקווה, אוכל לקלח אותם ולהשכיב אותם לישון מיד עם צאת השבת, לאחר ההבדלה.
ואז, בכל שבוע אני מגלה מחדש כי לאחר המקלחות, כשהשעון מורה על תשע וחצי, הם לא מוכנים לוותר על הסעודה הרביעית - מלווה מלכה. למרות זאת, אני עדיין לא מוכנה לוותר על החלום שהקטנים ישבעו מהסעודה השלישית.
הסעודה השלישית היא בדרך כלל חלבית: סעודת הבוקר של שבת כוללת לרוב חמין ובשר, ועד הסעודה השלישית חולפות מספיק שעות כדי שנוכל לאכול אוכל חלבי. כשסיפרתי לחברה הכי טובה שלי שאני מכינה לארוחה הזאת לזניה עם רוטב קשבקל, פטריות ותרד היא פרצה בצחוק: "תגידי, מה את מחפשת עבודה קשה?" היא אמרה. "הנה מתכון מדהים ללזניה - הכל בקערה אחת, חמש דקות עבודה, וילדים כמבוגרים יטרפו את המנה".
אוי, כמה שהיא צדקה (וחבל, כי אני עדיין חולמת על דיאטה בשבתות הקיץ הארוכות). אכן מדובר במנה קלה מאוד להכנה וטעימה להפליא – ושתבינו: אני מכינה תבנית ענקקקקקקקקקקקקית, ולא נשאר פירור.
לזניה עם גבינות
מרכיבים (תבנית בגודל כ-40X30 ס"מ)
1 חבילה (500 גרם) עלי לזניה
400 גרם גבינה צהובה, מגוררת
למילוי
3 קופסאות קוטג'
1 גביע שמנת חמוצה
3 ביצים
1 קופסה (כ-500 גרם) של רסק עגבניות או רוטב עגבניות מוכן
תבלינים לפי הטעם: אורגנו, טימין, בזיליקום
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
2. מסדרים שכבה של עלי לזניה בתבנית.
3. מערבבים היטב את כל מרכיבי המילוי, ויוצקים מחצית מהרוטב על דפי הלזניה. מפזרים על הרוטב מחצית מכמות הגבינה הצהובה. מסדרים על הגבינה שכבה נוספת של עלי לזניה. יוצקים עליהם את יתרת המילוי ומפזרים מעל את יתרת הגבינה (אם משתמשים בתבנית יותר קטנה, מרכיבים את הלזניה בשלוש-ארבע שכבות במקום בשתיים).
4. אופים 60-40 דקות.
גיוון
אפשר להוסיף לתערובת המילוי זיתים, פלפלים קלויים או בצל מטוגן.