לא רק עם עוגת גבינה. פירות יער (צילום: יוסי סליס)

 

סלמון אפוי ברוטב פירות יער ויין אדום / רונית פנסו

מנה ראשונה לארוחה עיקרית או מנה עיקרית לארוחת צהרים קלילה. בשרו השמנמן של הסלמון משתלב היטב עם רטבים חמצמצים־מתוקים

 

החומרים ל־6 מנות:
6 נתחי פילה סלמון עבים, ללא עור ועצמות, במשקל 150 גרם כל אחד
מלח ופלפל שחור טחון טרי לפי הטעם
2 כפות שמן זית עדין


 

לרוטב:
2 כוסות יין אדום
1 כוס רכז פטל אדום או שחור (מפטל טרי או קפוא, מעוך ומסונן במסננת עבה)
1/2 כוס מיץ תפוזים
2 כפות מיץ לימון טרי
2 כפות סירופ מייפל אמיתי (או דבש)
1/8 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית קליפת תפוז, מגוררת דק
מלח ופלפל שחור טחון טרי לפי הטעם
1 כף (14 גרם) חמאה, רכה

להגשה:
2 כפות עירית קצוצה דק

 

אופן ההכנה:
1. הדג: מתבלים את הנתחים במלח ובפלפל משני הצדדים.


2. הרוטב: בסיר בינוני מערבבים את כל החומרים, מלבד החמאה. מביאים לסף רתיחה, מנמיכים את הלהבה לנמוכה מאוד ומבשלים, תוך ערבוב מדי פעם, כ־10 דקות או עד שנוצר רוטב סמיך. מתקנים תיבול במידת הצורך, מכבים, מסננים במסננת ומחזירים לסיר. 


3. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה ומוסיפים את נתחי הדג, כשהצד שהיה של העור פונה כלפי מעלה. מטגנים במשך כ־3־5 דקות, עד שפני הנתחים משחימים. הופכים בעדינות ומטגנים מהצד השני כ־3־4 דקות נוספות (נזהרים לא לטגן יותר מדי, כדי שהדג לא יתייבש).


4. במקביל מחממים שוב את הרוטב, מסירים מהאש, מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב.


5. מעבירים את נתחי הדג לצלחות הגשה, יוצקים מעט מהרוטב מעל לדג ומסביב לו. מפזרים מעל את העירית הקצוצה ומגישים מיד.

 

* טיפ: חשוב שהדג יהיה באיכות טובה ועדיף שיהיה טרי. אם בכל זאת משתמשים בדג קפוא, מפשירים אותו באיטיות במקרר לאורך הלילה.
 
ערכים תזונתיים למנה: 317 קלוריות, 10 גרם פחמימות, 35 גרם חלבון, 14 גרם שומן

 

חזה עוף צלוי על מצע של פולנטה עם סלסה דובדבנים / פיליס גלזר

אפשר להכין את המתכון הזה באינספור וריאציות. אם משתמשים במיקס פירות יער קפואים, כדאי להוסיף מעט ממתיק

 

גם מנות עיקריות אפשר לשדרג עם פירות יער. סלמון ברוטב פטל וחזה עוף עם סלסה דובדבנים (צילום: יוסי סליס)


החומרים ל־4 מנות:
3 כפיות שמן זית
1 כפית מלח גס
¾ כפית פלפל שחור
½1 כפיות כוסברה יבשה
1 פרפר חזה עוף
½1 כפיות כמון טחון
2 נקטרינות חצויות


לסלסה:
200 גרם דובדבנים חצויים וקצוצים (או תערובת פירות יער)
2 כפות כוסברה יבשה
1 כף מיץ לימון
מלח ופלפל לפי הטעם
טבסקו או פתיתי צ'ילי לפי הטעם (לא הכרחי)


לפולנטה:
3 כוסות מים קרים
מלח גס
¾ כוס פולנטה אינסטנט
¼ כוס שמן זית
4 עלי בזיליקום קרועים
 

אופן ההכנה:
1. מערבבים שמן, מלח, פלפל, כמון וכוסברה בקערית.


2. מנקים את הבשר מהפיסות הרפויות וחותכים לשתי חזות עוף. מורחים עליהם 2 כפיות מתערובת התבלינים, ומורחים עוד כפית על חצאי הנקטרינות.


3. מחממים מחבת פסים עם מעט שמן, ומטגנים את חזות העוף כ־6 דקות מכל צד. מנמיכים את האש, מכסים ומטגנים עוד 15 דקות. מכבים את האש, פורסים את העוף לרצועות דקות ומחזירים אותן למחבת (ללא אש) כדי לשמור על החום.


4. מערבבים את כל החומרים לסלסה (אפשר למעוך חלק מפירות היער לקבלת נוזלים) ומניחים בצד.


5. הפולנטה: מרתיחים את המים עם המלח, מורידים מן האש ומוסיפים את הפולנטה בהדרגה תוך כדי בחישה. מחזירים לאש ומבשלים על אש קטנה בבחישה מתמדת כ־8 דקות, עד שהתערובת מסמיכה ועוזבת את דפנות הסיר. מוסיפים שמן זית, בזיליקום וכפית מתערובת השמן המתובל שנותר. 


6. להגשה: מחלקים את הפולנטה בין צלחות אישיות, מניחים מעליה את העוף ומקשטים בסלסה.

 

ערכים תזונתיים למנה: 429 קלוריות, 45 גרם פחמימות, 20 גרם חלבון, 12 גרם שומן

 

עוד מתכונים עם פירות יער:

* פנקייקס ללא גלוטן עם אוכמניות ודובדבנים

* עוגת אוכמניות לצד סורבה קוקוס או גלידת יוגורט