העגבניות בעונה, רבותי! ואין כמו סלט עגבניות קטן ומתובל בפשטות כדי לאפשר לעגבנייה להשוויץ בטעמי הקיץ המתוקים שלה.

 

אין לי מתכון אחד יחיד לסלט עגבניות, כי יש כל כך הרבה גרסאות - עם עשבי תיבול שונים, עם בצל, עם חומץ או לימון. לכן, במקום מתכון תקבלו נוסחה שאפשר לשחק אתה בהתאם למה שיש בבית, ולקבל סלט נהדר.

 

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל של Xnet:

 

 

נוסחה לסלט עגבניות

 

כמות: סלט קטן שיספיק ל-2-1 סועדים. אתם מוזמנים כמובן להכפיל כמויות.

עלות: פחות משקל אחד. תוספות יקרות יותר כמו גבינה ואגוזים יעלו מעט את המחיר, כמובן.

 

הנוסחה

על כל עגבנייה אחת גדולה או 2 עגבניות קטנות-בינוניות הוסיפו לסלט:

 

  • 1/2 כפית שמן זית
  • 1/8 כפית מלח (או לפי הטעם)

 

אם אתם מינימליסטים, אפשר להפסיק פה: רק חותכים את העגבניות לקוביות, ומוסיפים שמן זית ומלח.

 

אם אתם רוצים טעמים קצת יותר מורכבים, בחרו כמה תוספות. אפשר לבחור אחת, שתיים או את כולן:

 

  • משהו ירוק: מעט עשבי תיבול קצוצים - בזיליקום ו/או פטרוזיליה ו/או כוסברה ו/או בצל ירוק ו/או שמיר.
  • משהו חרפרף: שן שום קצוצה ו/או רבע בצל קצוץ (לבן או סגול) ו/או גבעול בצל ירוק קצוץ ו/או מעט פלפל חריף קצוץ.
  • משהו חמצמץ: 1/2 כפית מיץ לימון סחוט או חומץ בלסמי או כל חומץ שאוהבים.
  • משהו עשיר: מעט גבינה מלוחה מפוררת ו/או אגוזי מלך קלויים ו/או קוביות אבוקדו טרי.

 

אוכלים את הסלט עם לחם, או טוסט, או כתוספת לפסטה, או... או...

 

הגרסאות האהובות עלי

  • עגבניות עם בזיליקום, בלסמי ומעט גבינת פטה מפוררת (קלאסי)
  • עגבניות עם פטרוזיליה ומיץ לימון (חמצמץ, מרענן ונקי)
  • עגבניות עם כוסברה, בצל סגול, שום ופלפל חריף (סלסה טרייה ופשוטה)
  • עגבניות עם לימון ואבוקדו (בתוספת לחם מדובר בארוחה שלמה)

 

איך אתם אוהבים את סלט העגבניות שלכם?

 

נ.ב

האיש התלונן ואמר שאם אני מספקת נוסחה, אז צריך שתהיה נוסחה אמיתית. לכן, קבלו (ברוב אדיבותו) נוסחה לסלט עגבניות בגרסת מדעי הטבע (שימו לב לווקטור התיבול!):

  (איור: בישול בזול)