תבשיל עוף איטלקי עם תערובת טוסקנה

 

מרכיבים

  • 6 כרעיים של עוף במרינדה
  • 2 בצלים פרוסים דק
  • 10 שיני שום פרוסות
  • 1 גזר פרוס דק
  • 1 מקל סלרי קצוץ
  • כפית אורגנו
  • 2 כפות תערובת טוסקנה- נווה תבלין
  • כף סוכר חום
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 3 כוסות מים

 

אופן ההכנה

1. בסיר רחב יוצקים שמן זית ומטגנים את העוף כ-5 דק'.

2. מתבלים במלח פלפל.

3. מוסיפים את התבלינים והירקות ומטגנים עוד 7-8 דק'.

4. מוסיפים מים לכיסוי ומבשלים שעה.

5.מגישים עם פסטה רחבה בשמן זית.

 

עוגת יום הולדת עם שוקולד חרובים

 

מרכיבים

  • 100 גרם חמאה
  • 200 גרם שוקולד חרובים
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 3 כפות ברנדי
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 3 ביצים
  • 1 כוס קמח מלא
  • 1/2 כוס אבקת חרובים
  • שקית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 1 כפית אבקת קפה נמס
  • אגוזים

 

אופן ההכנה

1. ממיסים בבן-מארי חמאה, שוקולד חרובים, ליקר ותמצית וניל.

2. במיקסר מקציפים את החלבונים וסוכר לקצף יציב.

3. מוסיפים את השוקולד, החלמונים, הקמח ושאר המרכיבים ומקציפים לתערובת אחידה.

4. מרפדים תבנית בקוטר 22 ס"מ 180 מעלות כ-30 דקות.

5. מגישים עם רוטב שוקולד חרובים, אגוזים קצוצים ואבקת סוכר.

 

ברוסקטה של עגבניות, כבדים ובצלים ירוקים

 

מרכיבים

  • 4 פרוסות חלה בת יומיים, שלושה
  • 500 גרם כבד עוף נקי
  • צרור בצל ירוק
  • 4 שיני שום כתושות
  • 3 עגבניות קצוצות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • פלפל צ'ילי טרי אדום
  • מלח
  • פלפל

 

אופן ההכנה

1. בת פסים קולים את הלחם כדקה מכל צד ומניחים בצד.

2. בת כבדה צורבים את הכבדים בשמן מתבלים במלח ופלפל.

3. יפים את כל הירקות ומקפיצים כ-5 דקות נוספות.

4. שים את הכבדים מעל הברוסקטה.