עינת מזור

המתכון שלפניכם מלווה אותי כמעט כל בוקר בדרכי לסטודיו שלי. אני אוהבת להכין חטיפי בוקר טעימים עם קינואה, בטטה וגבינת עזים ולהרגיש את זריקת הבריאות לתחילתו של בוקר חדש. מה הטוויסט בנגיסות האלה? הן אפויות והן ללא גלוטן. אל תשכחו לסחוט עליהן מעט לימון טרי לפני הביס.

 

החומרים ל־22 לביבות:
2 כוסות קינואה לבנה מבושלת (מ־1 כוס קינואה לא מבושלת)
2 ביצים
50 גרם גבינת עזים מפוררת
½ כוס יוגורט עזים או יוגורט או רגיל
1 כוס פירה בטטה (ראו מתכון)
1 שן שום כתושה
1 כף שמיר מיובש או 1/4 כוס שמיר טרי, קצוץ
½ כפית מלח
פלפל גרוס טרי, לפי הטעם

 

להגשה:

פלחי לימון
שמנת חמוצה או יוגורט עם שמיר קצוץ

 

מעולה לארוחת בוקר, צהריים או ערב. לביבות גבינה אפויות (הכנה וצילום: עינת מזור)

 

אופן ההכנה:
1.
מחממים את התנור ל־175 מעלות צלזיוס, משמנים תבנית אפייה בתרסיס שמן (אפשר לאפות גם בתבנית אינגליש קייק).
2. בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים יחד.
3. בעזרת כף, לוקחים מהתערובת ומניחים על התבנית מעין לביבות (שומרים מעט על מרווחים).
4. מכניסים לתנור ואופים במשך 30־25 דקות, או עד להזהבה (אם משתמשים בתבנית אינגליש קייק, אופים 40 דקות).
5. מגישים חם עם פלח לימון שסוחטים מעל הלביבה ויוגורט בצד.

איך מכינים פירה בטטות?

החומרים:
2 בטטות, חתוכות לקוביות
מים
מלח

 

אופן ההכנה:
ממלאים סיר בינוני במים קרים, מכניסים את הבטטות עם ½ כפית מלח. מבשלים 20 דקות, עד לריכוך הבטטות. מסננים את המים ומועכים באמצעות מזלג.

 

עוד מתכונים ללא גלוטן:

** קאפקייקס שוקולד ותפוחים

 ** עוגת גבינה קלאסית עם לימון

 ** מיני פשטידות בסגנון מקסיקני