אפשר להכין את הלזניה יום מראש, ולחמם אותה לפני ההגשה.

 

מרכיבים (4 מנות)

 

לרוטב הבשמל

  • 100 גרם חמאה
  • 4 כפות קמח
  • 2 כוסות (480 מ"ל) חלב
  • קליפה מגוררת מחצי לימון

 

ללזניה

  • 1 ברוקולי, שטוף ומופרד לפרחים
  • 1 קופסה (400 גרם) עגבניות מקולפות
  • שמן זית
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1 חבילה של דפי לזניה
  • 200 גרם (כ-2 כוסות) גבינת פרמזן מגוררת
  • 250 גרם גבינת ריקוטה
  • מלח
  • פלפל שחור

 

אופן ההכנה

 

רוטב הבשמל

  1. מחממים את החמאה במחבת על אש בינונית. מוסיפים למחבת את הקמח בהדרגה, תוך ערבוב מתמיד, עד שמתקבלת רביכה אחידה.
  2. ממשיכים לערבב ומוסיפים בהדרגה את החלב ולאחר מכן את גרדת הלימון.
  3. ממשיכים לבשל תוך ערבוב עד שהרביכה מסמיכה, אך לא יותר מדי. מורידים מהאש.

 

הלזניה

  1. מרתיחים מים בסיר קטן. מכינים ליד הכיריים קערה עם מי קרח.
  2. חולטים את הברוקולי 2 דקות ומעבירים מיד למי הקרח, להפסקת הבישול.
  3. חותכים את העגבניות לחתיכות גסות. מחממים בסיר מעט שמן על אש בינונית. מטגנים את השם כדקה – נזהרים שלא יישרף, כי הדבר יהפוך אותו למר. מוסיפים את העגבניות ומטגנים 3-2 דקות.
  4. מוסיפים את המים, השמנת מלח ופלפל, ומבשלים ללא מכסה ברתיחה עדינה עד שמתקבל רוטב סמיך.
  5. מחממים את התנור ל-190 מעלות. משמנים במעט שמן זית תבנית בגודל של כ-20X30 ס"מ.
  6. מרפדים את תחתית התבנית בדפי לזניה. מורחים על הדפים שליש מכמות הרוטב, ומפזרים מעליו שליש מכמות הפרמזן, שליש מכמות הריקוטה ושליש מכמות הברוקולי.
  7. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים, כך שמקבלים שלוש שכבות של דפי לזניה ומילוי.
  8. יוצקים על הלזניה את רוטב הבשמל (חשוב שדפי הלזניה יהיו מכוסים היטב ברוטב ובבשמל, אחרת הם לא יתרככו).
  9. אופים כ-30 דקות.

 

  • רועי אגאי הוא שף מסעדת בית היין שבקיבוץ מעברות