פשטידת אטריות עם חצילים קלויים (צילום: אסנת לסטר)
פשטידת אטריות עם חצילים קלויים (צילום: אסנת לסטר)

 

פשטידת אטריות עם חצילים קלויים

 

כדי לקצר את זמן ההכנה אפשר לקנות 500 גרם סלט חצילים קלויים במקום לקלות חצילים לבד. אם משתמשים בסלט מוכן, מקטינים את כמות התיבול (או מוותרים עליו לגמרי).

 

מתכון של רחל רוטמן מכרמיאל.

 

מרכיבים (תבנית בגודל של כ-20X30 ס"מ)

250 גרם אטריות ביצים

3 ביצים

4-3 חצילים

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

100 גרם גבינה צהובה מגוררת

1 כפית אבקת שום

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור טחון

 

לקישוט

25-30 גרם (כ-1/3 כוס) גבינה צהובה מגוררת

 

אופן ההכנה

1. דוקרים את החצילים בכמה מקומות ועוטפים אותם היטב בשתיים-שלוש שכבות של נייר אלומיניום. מניחים ישירות על להבת הכיריים וקולים 30-20 דקות מכל צד, עד שהחצילים רכים למגע. אפשר להכין את החצילים גם בתנור: מחממים את התנור לטמפרטורה המקסימלית במצב גריל. דוקרים את החצילים בכמה מקומות, מניחים אותם בתבנית ומכניסים למדף העליון בתנור. כשהקליפה נחרכת (לאחר 30-20 דקות) הופכים אותם, וממשיכים בקלייה עד שהם מתרככים. שיטה פשוטה יותר (אך פחות טעימה) היא לקלות את החצילים במשך כשעה ב-190 מעלות.

2. מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן. מסננים מהנוזלים.

3. מערבבים את כל מרכיבי הפשטידה, למעט 1/3 כוס הגבינה. יוצקים לתבנית ומפזרים מעל את הגבינה.

4. אופים כ-20 דקות ב-180 מעלות.

 

 

שניצל פלפלים אדומים במילוי גבינה בולגרית

שניצל פלפלים אדומים במילוי גבינה בולגרית (צילום: אסנת לסטר)
שניצל פלפלים אדומים במילוי גבינה בולגרית (צילום: אסנת לסטר)

 

כדי לקצר את זמן ההכנה אפשר להשתמש בפלפלים קלויים קנויים במקום לקלות פלפלים בעצמכם. חשוב לקנות פלפלים שלמים ולא חתוכים לרצועות, כדי שיהיה אפשר למלא אותם.

 

מתכון של אורלי יוספזון מהיוגב.

 

מרכיבים (6 מנות)

6 פלפלים אדומים

150 גרם גבינה בולגרית

2 ביצים

1 כפית מלח או אבקת מרק בטעם עוף

1/2 כפית פלפל שחור טחון

100 גרם (כ-1 כוס) פירורי לחם

שמן לטיגון

 

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

3. שמים את הפלפלים בתבנית וקולים במשך 60-45 דקות, עד שהם מתרככים וקליפתם משחימה.

4. מעבירים את הפלפלים החמים לכלי אטום ומניחים להם להתקרר בתוכו (הדבר יקל על קילופם).

5. מוציאים את הפלפלים מהכלי. קולפים אותם ונפטרים מהזרעים. חותכים לרצועות.

6. ממלאים כל פלפל בגבינה בולגרית.

7. טורפים את הביצים יחד עם המלח והפלפל. טובלים כל פלפל בביצים, ולאחר מכן בפירורי הלחם.

8. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הפלפלים כמה דקות מכל צד, עד שהם מזהיבים.

 

 

קישואים ברוטב שמנת

קישואים ברוטב שמנת (צילום: אסנת לסטר)
קישואים ברוטב שמנת (צילום: אסנת לסטר)

 

מתכון של אסנת לסטר.

 

מרכיבים (8-6 מנות)

 

8-7 קישואים, קלופים וחתוכים לרצועות

 

לרוטב

200 מ"ל (1 מכל) שמנת חמוצה

4 כפות גדושות מיונז

1 כף גדושה חרדל

2 כפות מיץ לימון סחוט

1 כפית פלפל שחור גרוס

1 כפית סוכר

 

אופן ההכנה

1. מבשלים את הקישואים במים רותחים כמה דקות, עד שהם מתרככים מעט (אך לא יותר מדי). מסננים ומעבירים לצלחת הגשה.

2. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב

3. יוצקים את הרוטב על הקישואים.

 

 

טארט קרם חלב

טארט קרם חלב (צילום: אסנת לסטר)
טארט קרם חלב (צילום: אסנת לסטר)

 

מתכון של אסנת לסטר.

 

מרכיבים

תבנית בקוטר 26 ס"מ או כ-8 תבניות אישיות

 

לבצק

100 גרם חמאה רכה

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

2 כוסות (280 גרם) קמח

1 שקית (10 גרם) סוכר וניל

1 כפית אבקת אפייה

1 ביצה

חמאה לשימון התבנית

 

לקרם החלב

1 ליטר חלב

8 ביצים

1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר

 

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל-170 מעלות.

2. שמים את כל מרכיבי הבצק במעבד המזון ומעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד (עיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק). אפשר להכין את הבצק גם ביד או במיקסר עם וו הגיטרה.

3. משמנים את התבנית בחמאה, ומרפדים את התחתית והדפנות שלה בבצק (אין צורך לרדד אותו – פשוט עובדים עם הידיים).

4. שמים את החלב בסיר ומביאים לרתיחה. בינתיים שמים את הביצים והסוכר בקערת המיקסר, ומקציפים עד לקבלת קרם תפוח ובהיר.

5. מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה, ויוצקים לאט את החלב לתוך תערובת הביצים.

6. יוצקים את תערובת החלב והביצים לתבנית.

7. אופים 45-40 דקות, עד שהקרם מתייצב (הביאו בחשבון שהוא ימשיך להתייצב לאחר האפייה, כך שאין צורך לאפות אותו עד שהוא נוקשה).

 

אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת , המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00