מתוך הספר "70% קקאו", מאת השוקולטיירית גבריאל הופשטטר .

 

מרכיבים (תבנית בקוטר 26 ס"מ)

  • 300 גרם שוקולד מריר משובח
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 8 ביצים מופרדות
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1 כפית אבקת וניל או תמצית וניל (לא ונילין)
  • קורט מלח

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. ממיסים את השוקולד במיקרוגל: מניחים אותו בקערה, מחממים 20 שניות (לא יותר!) מערבבים וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד כמעט נמס לחלוטין. כעת ממשיכים לבחוש עד להמסה מוחלטת של השוקולד. אפשר להמיס את השוקולד גם בבאן מרי - סיר המונח מעל סיר גדול יותר שבו מים הרותחים בעדינות (מקפידים שהסיר העליון לא ייגע במים).
  3. מוסיפים את החמאה הרכה לשוקולד ומערבבים עד שהיא נמסה לגמרי.
  4. שמים בקערת המיקסר את החלמונים, 1/4 כוס (50 גרם) סוכר, הווניל וקורט מלח. מקציפים עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  5. מקפלים את החלמונים לתוך תערובת השוקולד.
  6. שוטפים את קערת המיקסר והמקצפים היטב בסבון ובמים. מקציפים את החלבונים עם שארית הסוכר לקצף גמיש - יש להקפיד לא ליצור קצף קשה מדי.
  7. מקפלים לתוך קצף החלבונים את תערובת השוקולד עם החמאה והחלמונים – חשוב לעשות זאת בעדינות, ללא ערבוב יתר.
  8. יוצקים את התערובת לתבנית. אופים 30-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  9. מוציאים מהתנור ומקררים על רשת.
  10. כשהעוגה מתקררת, נוצר בה שקע מרשים המזכיר הר געש כבוי. אפשר למלא אותו בשמנת מוקצפת ופירות יער או תותים. העוגה משתבחת למחרת.