עינת מזור

באחת הסדנאות האחרונות שערכתי בנושא קינוחים ללא גלוטן, הגיעה אליי אישה בפנייה נרגשת שכל מה שהיא רוצה זה לאפות עוגת שיש טובה לשבת, עבורה ועבור הילדים.
עוגת השיש שלפניכם טעימה ונימוחה, במידה רבה בזכות ה־Sorghum Flour – קמח סורגום (או דורה). קמח הסורגום מכונה כ"קמח החיטה ללא גלוטן". המרקם שלו מזכיר מאוד את קמח החיטה, וזו בהחלט עליית שלב מבחינת הטעם.

 

עוגת שיש אמיתית ללא גלוטן

החומרים:
½ כוס קמח טפיוקה
½ כוס קמח (או עמילן) תפוח אדמה
2 כפות קמח סורגום
1 כפית גואר גם או קסנטן גם
½ כפית אבקת אפייה
½ כפית סודה לשתייה
קורט מלח
¾ כוס סוכר
2 ביצים
80 גרם שמן קנולה
¼ כוס חלב
1 כפית תמצית וניל

¼ כוס מים

2 כפות אבקת קקאו

 

20 דקות בתנור, והיא מוכנה. עוגת שיש ללא גלוטן (צילום: עינת מזור)

 

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל־175 מעלות צלזיוס ומשמנים תבנית בראוניז.
2. לתוך קערה גדולה מנפים את הקמחים, הגואר גם, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
3. בקערה שנייה מערבבים את הסוכר, הביצים, השמן, החלב ותמצית הווניל. שופכים את הנוזלים לתוך התערובת היבשה ומערבבים יחד ליצירת בלילה.
4. מעבירים ½ כוס מהבלילה לקערה אחרת. מוסיפים את הקקאו והמים, ומערבבים ליצירת תערובת הקקאו.
5. מעבירים את בלילה הווניל לתבנית האפייה. בעזרת כף, מניחים מעליה כפות גדושות של בלילת הקקאו, ומערבבים את שתי הבלילות בסכין ליצירת אפקט משויש.
6. אופים כ־20 דקות, מצננים ומגישים.

 

טיפים לאפייה מוצלחת:

* רצוי לא לבחוש יותר מדי. ברגע שנוצרת בלילה אחידה, הפסיקו לערבב.
* מומלץ לנפות את הקמחים במסננת או מזלג.
* לשמירת הטריות, כדאי לעטוף את העוגה בנייר נצמד ולשמור עד יומיים בטמפרטורת החדר.

 

בתיאבון!

 

עוד מתכונים ללא גלוטן:

- פוקאצ'ה עם שלל תוספות

- קאפקייקס שוקולד ותפוחים

- מיני פשטידות בסגנון מקסיקני