מרכיבים (3-2 מנות)
- 1 חבילה (300 גרם) טופו, מסוננת מהנוזלים
- 1/2 סלסילת פטריות שמפיניון, חצויות
למשרה
- 1 כף רוטב הויסין (להשיג בחנויות טבע ובחנויות למוצרים מהמזרח)
- 2 כפות סויה
- 2 כפות סילאן
לברוקולי
- 1 ראש ברוקולי קטן מפורק לפרחים
- שמן קנולה
- מעט שמן שומשום (לא חובה)
- 1/2 בצל קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כף סוכר חום
- 1 פלפל צ'ילי אדום טרי, נקי מגרעינים וקצוץ (אפשר גם 1/2 פלפל, תלוי בדרגת החריפות הרצויה)
- שומשום
אופן ההכנה
הטופו והפטריות
- מערבבים בקערה את מרכיבי המשרה.
- חותכים את קוביית הטופו לפרוסות בעובי כ-1 ס"מ.
- מניחים את פרוסות הטופו בקערת המשרה, מורחים אותן היטב במשרה משני צדיהן ומשהים 15-10 דקות.
- מחממים מחבת פסים על להבה גבוהה ומשמנים אותה קלות. אם יש צורך מנקים את עודפי השמן בעזרת נייר סופג (לחלופין, אפשר לצלות את הטופו על גריל).
- מניחים במחבת החמה את פרוסות הטופו וצורבים 4-3 דקות מכל צד, עד שנוצרים על הפרוסות סימני צריבה והן מזהיבות מעט.
- בזמן שהטופו במחבת משרים את הפטריות במשרה. צורבים אותן במחבת כדקה-שתיים מכל צד.
- אם רוצים להוסיף טעם (וגם זיגוג יפה), מוסיפים ליתרת המשרה מעט סילאן, מעבירים למחבת ומצמצמים מעט את הנוזלים. יוצקים מהרוטב על פרוסות הטופו המוכנות.
הברוקולי
- שמים בסיר מים עם מעט מלח ומביאים לרתיחה.
- חולטים את פרחי הברוקולי כדקה-שתיים, עד שהם מקבלים צבע ירוק עז (אם הסיר קטן, חולטים אותם בכמה סבבים כדי לא להוריד את טמפרטורת המים).
- במקביל מחממים במחבת מעט שמן (וגם שמן שומשום, אם רוצים), ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך לשקוף.
- מוסיפים למחבת שום, ג'ינג'ר, סויה וסוכר, ומערבבים.
- מוסיפים את פלפל הצ'ילי ואת השומשום, ומנמיכים את הלהבה. ברגע שהברוקולי מוכן מסננים אותו ומעבירים למחבת עם הרוטב.
- מערבבים כדי שהברוקולי יספוג את הטעמים, ומסירים מהאש.
- שמים בצלחת את הברוקולי, הפטריות וסטייק הטופו, ומגישים.
- מתכונים נוספים של ענת לבל - בבלוג "טעימונת - הגיגים, טיפים ומתכונים של אם מבשלת"