איך מבשלים חומוס?
משרים את פולי החומוס היבשים במים במשך הלילה, ומבשלים במים עד לריכוך - כשעתיים. אין לכם זמן להשרות? מבשלים את הפולים ומרתיחים במשך 5 דקות. מכבים את האש, מכסים ומשאירים בצד לשעה. מסננים, מכסים במים קרים ומבשלים כשעה.

 

פלאפל בתנור

כן, אפשר לעשות פלאפל טעים להפליא - ויש האומרים שאפילו טעים מהרגיל - גם בתנור

מעולה גם בתנור. פלאפל (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

 

החומרים ל-15 יחידות:
½ 1 כוס פולי חומוס מבושלים (כשמקלפים את החומוס על ידי שפשוף הפולים במים, הפלאפל יוצא חלק ומתאחה טוב יותר)
2 כפות פשתן טחון
3 כפות מים
1 בצל אדום קטן, קצוץ דק מאוד
2 שיני שום 
¼ כוס קמח חומוס
1 כף כמון טחון
1 כף כוסברה יבשה טחונה
1 כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
2 כפות שמן זית
1 גזר מגורר
2 כפות פטרוזיליה
½ כוס פירורי לחם מלא


אופן ההכנה:
1.
מבשלים את פולי החומוס (אפשר להשתמש בחומוס קפוא) לפי ההוראות שעל האריזה.
2. בינתיים, מערבבים את הפשתן הטחון עם המים ומניחים בצד ל־30 דקות.
3. מחממים את התנור ל־200 מעלות, ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
4. טוחנים את פולי החומוס, מוסיפים את יתרת החומרים פרט לפירורי הלחם, וטוחנים היטב בפולסים. אם התערובת דביקה, מוסיפים עוד כף קמח חומוס.
5. יוצרים בידיים רטובות 15 כדורים ומגלגלים בפירורי הלחם. אופים כ־15 דקות, הופכים את הכדורים לצדם השני, ואופים 15 דקות נוספות, עד שהפלאפל מוזהב.

ערכים תזונתיים ליחידה: 71 קלוריות, 7 גרם פחמימות, 3 גרם חלבון, 3 גרם שומן

 

סלט פולי חומוס

אם אתם עושים פיקניק או מנגל בחצר, אי אפשר ללא סלט. המנה הזו מציעה הרבה יותר מסלטים רגילים – היא מקור לחלבון, סיבים תזונתיים ושפע ויטמינים ומינרלים. ויש גם הפתעה!

 

סלט ישראלי עם טוויסט (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

 

8 מנות

החומרים לרוטב:
2 שיני שום כתושות
1/4 כפית מלח
1/4 כוס שמן זית
1 כפית חומץ בן יין לבן
1 כף מיץ לימון
½ 1 כפיות ג'ינג'ר מקולף וקצוץ
1/2 כפית כמון
פתיתי פלפל חריף, לפי הטעם


לסלט:
5 כוסות פולי חומוס מבושלים
1 פלפל צהוב, קצוץ דק
1 פלפל ירוק, חריף או רגיל, קצוץ דק
3 בצלים ירוקים, קצוצים דק
¼ כוס כוסברה קצוצה דק

 

להגשה:
1 מלפפון, חצוי לאורך, ללא הגרעינים, פרוס דק לרוחב
250 גרם תותי שדה חתוכים לרבעים לאורך, או פטל שחור

 

אופן ההכנה:
1. הרוטב: מערבבים את השום עם המלח, מוסיפים את שאר החומרים וטורפים לתערובת חלקה.
2. הסלט: מערבבים את כל החומרים. יוצקים מעליהם הרוטב, מכסים ומקררים לפחות 8 שעות.
3. להגשה: מערבבים את הסלט חצי שעה לפני ההגשה, מוסיפים את המלפפון ואת התותים ומגישים.
 

ערכים תזונתיים למנה: 228 קלוריות, 22 גרם פחמימות, 9 גרם חלבון, 8 גרם שומן