חזה עוף מושחם בתערובת תבלינים

 

מתכון של יאיר ברק.

 

מרכיבים (4 מנות)

 

  • 8 חצאי חזה עוף, חתוכים לפרוסות דקות (כמו לשניצל)

 

לתערובת התיבול

  • 1 כפית פפריקה מתוקה ‭
  • 1/2‬ כפית פפריקה חריפה
  • 1 כפית כמון טחון
  • ‭1/2‬ כפית פלפל לבן ‭
  • 1/2‬ כפית תבלין קארי
  • מעט קינמון טחון
  • 4 כפות שמן זית

 

  • אפשרות להגשה: ירקות קלויים

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערה את כל התבלינים יחד עם שמן הזית לקבלת משחה אחידה. מעסים את נתחי העוף בתערובת התבלינים ומשהים כך כחצי שעה.
  2. מחממים היטב גריל פחמים או מחבת ברזל על הכיריים וצולים את הנתחים (אין צורך להוסיף שומן נוסף) כ-2 דקות מכל צד, עד השחמה.
  3. ההגשה: מגישים מיד, אפשר בתוספת ירקות קלויים.

 

 

עוד בערוץ האוכל של Xnet:

 

 

קבבים בבירה עם חזרת לבנה

 

מתכון של דרור פילץ.

 

מרכיבים (6 מנות)
  • 800 בקר מנתח אנטרקוט או צוואר, טחון גס ‭
  • 1/2‬ כוס פירורי לחם
  • 4 שיני שום, קלופות וכתושות ‭
  • 1/2‬ כפית סודה לשתייה
  • 1 כפית חזרת לבנה ‭
  • 1/2‬ כוס בירה
  • 1 כפית מלח
  • ‭1/2‬ כפית פלפל שחור טחון גס

 

  • להגשה: חזרת

 

אופן ההכנה
  1. מערבבים את מרכיבי הקבב ומאחסנים שעה במקרר. צרים קבבים.
  2. מחממים גריל פחמים.
  3. צולים את הקבבים כמה דקות מכל צד, עד לדרגת העשייה הרצויה. מגישים מיד.

 

 

פרגיות במשרת ג'ינג'ר, שום ולימון

 

מתכון של יאיר ברק.

 

מרכיבים (4 מנות)

  • 8 נתחי פרגית, חצויים
  • 1 כפית ג'ינג'ר, קצוץ דק
  • 4 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 1 פלפלון צ'ילי, ללא הגרעינים, קצוץ
  • ‭1/4‬ כוס מיץ לימון טרי
  • 4 כפות שמן קנולה
  • מלח
  • פלפל שחור

 

  • אפשרות להגשה: אורז, אורז בר

 

אופן ההכנה

  1. משפדים את נתחי הפרגית על שיפודים.
  2. מערבבים בקערה רחבה את הג'ינג'ר, שיני השום, פלפלון הצ'ילי, מיץ הלימון והשמן, המלח והפלפל. שורים את השיפודים במשרה ומשהים כך כחצי שעה, בטמפרטורת החדר. ‭
  3. מחממים גריל פחמים או מחבת ברזל על הכיריים וצולים את השיפודים כ-4 דקות מכל צד, עד הזהבה.
  4. מגישים מיד, מומלץ על אורז בר.

 

 

ירקות צרובים וגבינת תום

 

מתכון של יאיר ברק.

 

מרכיבים (כ-5 מנות)

 

לרוטב

  • 4 כפות שמן זית
  • 4 כפות מיץ תפוזים סחוט טרי
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • מלח גס
  • 2 כפות עירית קצוצה

 

לסלט

  • 1 פלפל אדום, ללא עוקץ וגרעינים, חתוך לקוביות
  • 1 פלפל צהוב, ללא עוקץ וגרעינים, חתוך לקוביות
  • 1 פלפלון צ'ילי אדום גדול
  • 1 בצל סגול, קלוף ופרוס לפרוסות בעובי 5 מ"מ
  • 1 בטטה בינונית, קלופה ופרוסה לפרוסות בעובי 5 מ"מ
  • 1 שומר, פרוס לפרוסות בעובי 5 מ"מ
  • 200 גרם דלעת, קלופה ופרוסה לפרוסות בעובי 5 מ"מ
  • 100 גרם גבינת עזים קשה (‬תום, למשל), ‬פרוסה לפרוסות דקות

 

אופן ההכנה

  1. הרוטב: מערבבים בקערה את שמן הזית, מיץ התפוזים, המלח, הפלפל והעירית.
  2. הסלט: מחממים גריל פחמים או מחבת ברזל כבדה על הכיריים. מניחים כל אחת מקבוצות הירקות, זו אחר זו, על רשת הגריל או במחבת וצורבים כמה דקות, עד השחמה מכל הצדדים. מצננים קצת וחותכים את הירקות לחתיכות קטנות.
  3. ההגשה: יוצקים את הרוטב על הירקות, מניחים מלמעלה את פרוסות הגבינה ומגישים.