השנה, אפשר לשתות משקאות נפלאים שהוכנו בבית לצד המנגל המסורתי – וליהנות לא רק ממנה של בריאות, אלא גם מטעם עשיר וטבעי. לפניכם כמה משקאות טבעיים, ללא טעמים מלאכותיים או חומצות מאכל, שיאפשרו לכם לשלוט לגמרי בכמות הסוכר שאתם צורכים.
אם בבכל זאת חשקה נפשכם בסוכר, הכינו סירופ סוכר. איך עושים את זה? מרתיחים כמויות שוות של סוכר ומים (נניח ליטר מים וקילו סוכר, או כוס וכוס) עד שהסוכר נמס כולו, ומאחסנים בבקבוק או צנצנת זכוכית.
לימונדה
דוגמה מצוינת למשקה שכדאי לשתות בצמוד לאכילת בשר, שכן ויטמין סי המצוי בו בשפע מסייע לספיגת הברזל שבבשר.
איך מכינים?
פשוט וקל: סוחטים לימון טרי לתוך כוס או בקבוק, מוסיפים מים וקרח, ממתיקים בסירופ סוכר לפי הטעם.
סירופ נענע
טריק ישן שלי מימי העליזים והרחוקים כסטודנטית תפרנית הוא סירופ נענע.
- מכינים סירופ סוכר פשוט על ידי הרתחת ליטר מים עם קילו סוכר.
- לאחר הרתיחה והמסת כל הסוכר מוסיפים לסירופ צרור גדול של נענע טרייה ושטופה היטב.
- מרתיחים בשנית. הנענע תקמול והסירופ יעשה צהוב זרחני.
- מסננים לבקבוקי זכוכית נקיים, מקררים ופוקקים.
- להכנת משקה: מוהלים מים קרים או מים וקרח עם סירופ לפי הטעם.
כך, בהשקעה של פחות מ-6 שקלים, קיבלתם שתייה קרה לכל המשפחה והחברים.
חליטות צמחים
למען טעם, צבע ומיצוי התכונות הרפואיות כדאי לקנות את עשבי התיבול טריים ולייבש בבית
איך מייבשים בבית? קונים צרור עשבי תיבול כגון מרווה, טימין ולואיזה, שוטפים היטב ותולים הפוך מאנקול, ידית או מסמר בריחוק מה מהקיר בין שבועיים לשלושה. עכשיו זו תקופה טובה לייבש בה עשבים, הם עודם עסיסיים מהחורף, והלחות נמוכה דיה מכדי לחבל בתוצאה.
- חליטת מרווה: שופכים מים רותחים על עלי מרווה טריים או מיובשים וממתינים 5 דקות, מסננים ושותים. ניתן להכין יחד עם עלי נענע לעידון הטעם. חליטת מרווה מצוינת להפגת תחושת הכבדות שמגיעה אחרי ארוחה דשנה מדי.
שימו לב: למרווה תכונות מייבשות ועל כן חליטה זו אינה מומלצת לילדים קטנים, נשים בהריון ואמהות מניקות.
- חליטת לואיזה: מניחים בספל חופן לואיזה יבשה או טרייה, שופכים מים רותחים וממתינים 2-3 דקות. אין חובה לסנן. לואיזה ידועה כמרגיעה,
וזהו משקה מצוין לאלו מבינינו שמכינים לעצמם קפה כדי "להירגע".
- חליטת טימין (קורנית): נשמתם עשן כל היום או תפס אתכם וירוס אביבי והשיעול מציק? נסו את השיקוי שלי נגד שיעול. שופכים מים רותחים על כמה גבעולי טימין ומשהים 10 דקות, ואז מסננים. ניתן להוסיף דבש ומיץ לימון טרי לעידון הטעם.
>> למדור הבראת מתכונים