עוגה בחושה עם תפוזים ותבלינים שהיא לא רק טעימה, אלא גם מופחתת קלוריות. ואם זה לא מספיק, אז גם ההכנה שלה מהירה במיוחד: 5 דקות של עבודה - ולתנור. פרוסה במשקל 100 גרם מכילה כ-300 קלוריות. אם תוותרו על הציפוי, ב-100 גרם יהיו כ-270 קלוריות בלבד. יש גם דרך ביניים: במקום לצפות את העוגה, מפזרים עליה מעט אבקת סוכר לאחר שהיא מתקררת.
עוד בערוץ האוכל של Xnet:
- עוגה בחושה מושלמת: מדריך עם כל הטיפים והטריקים
- עוגות תפוזים מנצחות: מהקלה עד לקלה יותר
דיאטה לעוגה: כך תהפכו כל עוגה בחושה לפחות משמינה
מרכיבים (תבנית אינגליש קייק)
לתערובת היבשה
- 3/4 1 כוסות (245 גרם) קמח רגיל
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית מוסקט טחון
- 1/4 כפית פלפל אנגלי טחון
לתערובת הרטובה
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 1/2 כוס (120 גרם) ריוויון או יוגורט
- 1/4 כוס אגוזי מלך או אגוזי פקאן קצוצים (כדאי להקפיץ את האגוזים כמה דקות במחבת יבשה ולהניח להם להצטנן)
- 3 כפות חלב
- 3 כפות שמן
- 3 כפות ריבת תפוזים או ריבת משמשים או ריבה בטעם אהוב אחר
- 2 כפיות קליפת תפוז מגוררת (אפשר קליפה של תפוז קטן שלם)
- 2 ביצים גדולות
לציפוי (לא חובה)
- 1/4 כוס (30 גרם) אבקת סוכר
- 1/2 2 כפיות מיץ תפוזים
- 1/2 1 כפיות אגוזים קצוצים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית ומקמחים אותה קלות. מנערים ממנה את עודפי הקמח.
- מערבבים בקערה גדולה את כל מרכיבי התערובת היבשה.
- בקערה אחרת מערבבים את כל מרכיבי התערובת הרטובה.
- יוצרים גומה במרכז התערובת היבשה. יוצקים את התערובת הרטובה לגומה, ומערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה. חשוב לערבב כמה שפחות – ערבוב יתר יפגע במרקם של העוגה.
- יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים את פניה.
- אופים כ-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- מניחים את התבנית על רשת. לאחר שהעוגה הצטננה לחלוטין מוציאים אותה מהתבנית.
הציפוי
- מערבבים את אבקת הסוכר ומיץ התפוזים, ומזלפים על העוגה.
- מפזרים מעל את האגוזים.
טיפ
- אפשר להקפיא את העוגה כשהיא פרוסה. היא תישמר במקפיא כמה שבועות.