עוגה בחושה עם תפוזים ותבלינים שהיא לא רק טעימה, אלא גם מופחתת קלוריות. ואם זה לא מספיק, אז גם ההכנה שלה מהירה במיוחד: 5 דקות של עבודה - ולתנור. פרוסה במשקל 100 גרם מכילה כ-300 קלוריות. אם תוותרו על הציפוי, ב-100 גרם יהיו כ-270 קלוריות בלבד. יש גם דרך ביניים: במקום לצפות את העוגה, מפזרים עליה מעט אבקת סוכר לאחר שהיא מתקררת.

 

 

עוד בערוץ האוכל של Xnet:

 

 

מרכיבים (תבנית אינגליש קייק)

 

לתערובת היבשה

  • 3/4 1 כוסות (245 גרם) קמח רגיל
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית מוסקט טחון
  • 1/4 כפית פלפל אנגלי טחון

 

לתערובת הרטובה

  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1/2 כוס (120 גרם) ריוויון או יוגורט
  • 1/4 כוס אגוזי מלך או אגוזי פקאן קצוצים (כדאי להקפיץ את האגוזים כמה דקות במחבת יבשה ולהניח להם להצטנן)
  • 3 כפות חלב
  • 3 כפות שמן
  • 3 כפות ריבת תפוזים או ריבת משמשים או ריבה בטעם אהוב אחר
  • 2 כפיות קליפת תפוז מגוררת (אפשר קליפה של תפוז קטן שלם)
  • 2 ביצים גדולות

 

לציפוי (לא חובה)

  • 1/4 כוס (30 גרם) אבקת סוכר
  • 1/2 2 כפיות מיץ תפוזים
  • 1/2 1 כפיות אגוזים קצוצים

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית ומקמחים אותה קלות. מנערים ממנה את עודפי הקמח.
  2. מערבבים בקערה גדולה את כל מרכיבי התערובת היבשה.
  3. בקערה אחרת מערבבים את כל מרכיבי התערובת הרטובה.
  4. יוצרים גומה במרכז התערובת היבשה. יוצקים את התערובת הרטובה לגומה, ומערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה. חשוב לערבב כמה שפחות – ערבוב יתר יפגע במרקם של העוגה.
  5. יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים את פניה.
  6. אופים כ-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  7. מניחים את התבנית על רשת. לאחר שהעוגה הצטננה לחלוטין מוציאים אותה מהתבנית.

 

הציפוי

  1. מערבבים את אבקת הסוכר ומיץ התפוזים, ומזלפים על העוגה.
  2. מפזרים מעל את האגוזים.

 

טיפ

  • אפשר להקפיא את העוגה כשהיא פרוסה. היא תישמר במקפיא כמה שבועות.