אף על פי שהכנת הפשטידות האלה קלה במיוחד, כל מה שיכול היה להשתבש בהכנתן אכן קרה - החל מזה שנזכרתי להוסיף את הבצל המטוגן רק לאחר שהבלילה כבר הועברה כבר לתבניות, ועד לכך שגיליתי שכלל לא הפעלתי את התנור מבעוד מועד. אבל למרות רצף התקלות, הפשטידות יצאו נפלא, ונעלמו במהירות. כשהכנתי אותן שוב לארוחת ערב, פיזרתי עליהן מעט קצח, ששידרג אותן.

 

הפשטידות הן פרווה, ומתאימות כתוספת למנה עיקרית או כארוחת ערב קלילה עם סלט ליד (מישהו הזכיר שהקיץ מתקרב?). אם ממש רוצים אפשר לפזר מעל גם קצת גבינה צהובה, אבל אני סבורה שאין צורך.

 

את המתכון קיבלתי מחמותי, שבתורה קיבלה את המתכון משכנה.

 

 

עוד בערוץ האוכל של Xnet:

 

 

מרכיבים (8 פשטידות אישיות)

  • 1 בצל קצוץ דק
  • שמן לטיגון
  • 1/4 כוס שמן
  • 2 ביצים
  • 1/4 כוס קמח תופח
  • 2 קישואים מגורדים וסחוטים היטב
  • 3-2 כפות שמיר טרי קצוץ (לא לוותר על השמיר!)
  • מלח
  • פלפל לפי הטעם
  • קצח (לא חייבים)

 

  • כלים מיוחדים: תבניות שקעים קטנות או תבנית שקעים למאפינס

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות (אל תשכחו כמוני...)
  2. משמנים קלות את התבניות.
  3. מטגנים את הבצל במעט שמן עד שהוא מזהיב קלות. מורידים מהאש ומצננים קלות.
  4. מערבבים 1/4 כוס שמן עם הביצים. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב, עד שמתקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
  5. מוסיפים את הקישואים, השמיר והבצל. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים היטב.
  6. מעבירים את התערובת לתבניות. אם רוצים, מפזרים על כל פשטידה מעט קצח.
  7. אופים 25-20 דקות, עד שהפשטידות מזהיבות.