אחר כך הלכנו לטייל בסמטאות העיר, בעיקר כדי למצוא מקום נחמד לאכול בו ארוחת צהריים. קצת הלכנו לאיבוד להנאתו, עד שפתאום ראיתי שם בחלון הראווה של אחד מבתי הקפה: Gatineau. לקח לי בערך שתי דקות להבין שאת השם שמעתי מהקונדיטורית של ה-Fat Duck, שסיפרה לי עליו באחת מהמשמרות. את השם רשמתי על חתיכת נייר שמצאתי, כדי לזכור אותו ביום מן הימים - והנה הוא הגיע. מיד הודעתי לזוגתי שמצאתי ארוחה (כלומר, מקרונים למנה ראשונה, מילפיי למנה עיקרית ופרלינים למנה אחרונה).
לקחנו מונית וביקשנו להגיע אל הכתובת שהספקתי בינתיים למצוא באינטרנט - מתברר שהמקום נמצא בפרבר של אוקספורד. הנסיעה היתה ארוכה מהצפוי, אבל התבררה כמשתלמת. לקחנו קרואסון חמאה (כי ככה אני משווה בין קונדיטוריות), פרלינים (כי המוכרת הסבירה לי שאסור לפספס), מקרונים (כי הם נראו מבטיחים) ושני סוגים של עוגות מוס (אחת שוקולדית ואחת עם קרם דה קסיס). מכיוון שאין מקום שבו אפשר להתענג על האוכל בתוך הקונדיטוריה, החלטנו לחזור למרכז העיר וחיפשנו שם פיסת דשא קטנה כדי לערוך בה פיקניק של מתוקים וליהנות מקרני שמש אחרונות. מי ידע שאלה יהיו קרני השמש האחרונות שנהנה מהן עוד הרבה שבועות...
209 Banbury Road
Summertown
Oxford. OX2 7HQ
עוגת טופי לחה (Toffee Pudding)
הנה המתכון שלי לסטיקי טופי פודינג. הכנתי את העוגה בתבנית שקעים של מאפינס, אבל אפשר לאפות אותה גם בתבנית אינגליש קייק.
מרכיבים
100 גרם (כ-3/4 כוס) תמרים לחים קצוצים גס
100 גרם (כ-3/4 כוס) שזיפים מיובשים קצוצים גס
1 כפית סודה לשתייה
225 מ"ל (1 כוס פחות 1 כף) מים חמים
50 גרם חמאה רכה
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
1 חלמון
2 ביצים טרופות
150 גרם (1 כוס ועוד 1 כף) קמח
3 כפיות אבקת אפייה
לרוטב הטופי
200 גרם (3/4 כוס ועוד 1 כף) סוכר חום כהה
100 גרם חמאה
100 מ"ל (מעט פחות מ-1/2 כוס) שמנת מתוקה
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את התבנית. מפזרים מעט מהשזיפים והתמרים בתחתית התבנית.
2. שמים בקערה בינונית שמים את יתרת התמרים והשזיפים והסודה לשתייה. יוצקים על הכל את המים החמים ומערבבים. מניחים בצד כדי לאפשר לנוזלים להיספג בפירות.
3. בינתיים שמים את החמאה והסוכר בקערת המיקסר ומקציפים לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את החלמון ואחריו, בהדרגה, את הביצים.
4. בקערה אחרת מערבבים את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את התערובת היבשה לקערת המיקסר ומערבבים רק עד שנוצרת תערובת אחידה. מוסיפים את תערובת התמרים והשזיפים (עם הנוזלים) ומעבדים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (ודי נוזלית).
5. יוצקים לתבנית ואופים - כ-20 דקות בתבנית מאפינס או כ-35 דקות בתבנית אינגליש קייק - עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח ועם מעט פירורים.
6. בזמן שהעוגה בתנור מכינים את רוטב הטופי. שמים בסיר קטן את החמאה והסוכר, ומחממים על אש קטנה עד שהתערובת מבעבעת והסוכר נמס לחלוטין. מבשלים כ-2 דקות נוספות, ובינתיים מחממים קלות את השמנת במיקרוגל. מוסיפים את השמנת לסיר, מביאים לרתיחה עדינה וממשיכים לבשל כ-5 דקות.
7. מיד לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור דוקרים את פניה נמרצות עם קיסם. יוצקים עליה את רוטב הטופי ומאפשרים לו להיספג. מצננים כמה דקות ומחלצים את העוגה מהתבנית בעודה חמימה. אם נשאר רוטב יוצקים אותו על העוגה. מומלץ להגיש חמים, בתוספת שמנת חמוצה או גלידה.