מרכיבים (4 מנות)

  • 1 חבילה (500 גרם) פסטה קצרה (למשל פנה)
  • 4 כפות שמן זית
  • 250 גרם עגבניות שרי (כ-15 עגבניות), חצויות
  • עלים מענף טימין אחד
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 200 גרם גבינת גאודה (או כל גבינה צהובה אחרת), מגוררת
  • 4 כפות חמאה
  • 4 כפות (50 גרם) פירורי לחם

 

  • כלים מיוחדים: תבנית או כלי חסין חום בקוטר 20 ס"מ

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
  2. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה. שוטפים במים קרים במסננת ומניחים בצד.
  3. יוצקים את שמן הזית למחבת גדולה ומחממים. מוסיפים את עגבניות השרי ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-3 דקות. מוסיפים עלי הטימין ומתבלים במלח ובפלפל.
  4. ממשיכים לבשל עוד כ-2 דקות ומסירים מהכיריים. מוסיפים את הפסטה ומערבבים היטב. ‭
  5. מעבירים את תכולת הסיר לתבנית ומפזרים מעל את הגבינה המגוררת.
  6. שמים את החמאה במחבת קטנה וממיסים. מוסיפים את פירורי הלחם ומטגנים כדקה, עד הזהבה. זורים מעל הפסטה.
  7. אופים כ-10 דקות, עד שהגבינה מזהיבה קלות. מגישים חם.