מרכיבים (4 מנות)
- 1 חבילה (500 גרם) פסטה קצרה (למשל פנה)
- 4 כפות שמן זית
- 250 גרם עגבניות שרי (כ-15 עגבניות), חצויות
- עלים מענף טימין אחד
- מלח
- פלפל שחור
- 200 גרם גבינת גאודה (או כל גבינה צהובה אחרת), מגוררת
- 4 כפות חמאה
- 4 כפות (50 גרם) פירורי לחם
- כלים מיוחדים: תבנית או כלי חסין חום בקוטר 20 ס"מ
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
- מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה. שוטפים במים קרים במסננת ומניחים בצד.
- יוצקים את שמן הזית למחבת גדולה ומחממים. מוסיפים את עגבניות השרי ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-3 דקות. מוסיפים עלי הטימין ומתבלים במלח ובפלפל.
- ממשיכים לבשל עוד כ-2 דקות ומסירים מהכיריים. מוסיפים את הפסטה ומערבבים היטב.
- מעבירים את תכולת הסיר לתבנית ומפזרים מעל את הגבינה המגוררת.
- שמים את החמאה במחבת קטנה וממיסים. מוסיפים את פירורי הלחם ומטגנים כדקה, עד הזהבה. זורים מעל הפסטה.
- אופים כ-10 דקות, עד שהגבינה מזהיבה קלות. מגישים חם.