קציצות צ'אך עגל בפול ירוק

 

השימוש בצ'אך, אחד מנתחי הבשר המובחרים, הופך את הקציצות האלה לטעימות במיוחד.

 

מתכון של השף אבי שטייניץ, באדיבות "אדום-אדום".

 

 

עוד בערוץ האוכל של Xnet:

 

 

מרכיבים (כ-10 מנות)

 

לקציצות

  • 1 ק"ג נתח צ'אך עגל טחון
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
  • 2 ביצים קטנות
  • 2/3 כוס כוסברה או פטרוזיליה
  • 1/2 כוס קמח מצה (במשך השנה אפשר להשתמש בפירורי לחם)
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • קורט אגוז מוסקט
  • קורט הל טחון
  • קורט כורכום

 

לרוטב

  • שמן
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים
  • 2 עגבניות תמר חתוכות גס
  • 700 גרם פול ירוק טרי או קפוא
  • 1 צרור עלי סלרי אמריקאי חתוכים גס
  • 1 פלפל חריף (לא חובה)
  • 1 כפית אבקת מרק עוף
  • מלח
  • פלפל שחור
  • הל טחון
  • 3 כוסות מים או ציר עוף

 

להגשה

  • 3/4 כוס כוסברה קצוצה
  • שמן זית
  • חצאי לימונים

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים היטב את כל מרכיבי הקציצות. מכסים ומניחים במקרר לשעה.
  2. מרטיבים את הידיים ויוצרים מהבשר כדורים בינוניים במשקל של כ-30 גרם. מניחים על נייר אפייה משומן.
  3. מחממים את השמן בסיר רחב ונמוך (סוטאז'). מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומתקנים תיבול אם צריך.
  4. מוסיפים לסיר את כדורי הבשר, מביאים לרתיחה ומסירים את הקצף שמצטבר על פני התבשיל.
  5. מבשלים על להבה בינונית בסיר חצי מכוסה כחצי שעה. אם הרוטב דליל מדי מסירים את המכסה, מגבירים את הלהבה ומבשלים עוד כמה דקות עד שהנוזלים המיותרים מתאדים.
  6. מורידים מהאש ומוסיפים את הכוסברה.
  7. מוזגים לקעריות, מזלפים מעט שמן זית ומגישים עם חצאי לימונים.

 

 

תחתיות ארטישוק עם קבבי כבש מעודנים ופול

 

מתכון של עמית דונסקוי, באדיבות "סנפרוסט".

 

מרכיבים (כ-10 מנות)

  • 800 גרם פול ירוק קפוא
  • 400 גרם תחתיות ארטישוק קפואות, מופשרות וחצויות
  • 5 כפות שמן
  • 5 שיני שום שלמות, קלופות
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית כמון
  • מלח
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 לימון, קלוף וחתוך לקוביות או לפרוסות
  • אגוז מוסקט
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה

 

לתערובת הקבבים

  • 250 גרם בשר בקר טחון
  • 250 גרם בשר כבש טחון
  • 2 מצות מפוררות, מושרות במים וסחוטות
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 1 ביצה
  • 1 כף קמח מצות
  • 1 כף שמן
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • שמן לטיגון

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים את כל מרכיבי הקבבים לתערובת אחידה. יוצרים מהתערובת קציצות ומטגנים משני הצדדים בשמן חם עד הזהבה קלה.
  2. מחממים את השמן בסיר כבד. מוסיפים את שיני השום ומטגנים כדקה.
  3. מוסיפים את הכורכום, הכמון, המלח, הפול, הארטישוק והמים. מבשלים על להבה נמוכה כ-30 דקות, כשמדי פעם מניעים את הסיר.
  4. מוסיפים את הלימון, המוסקט והפלפל השחור ומערבבים. מוסיפים את הקבבים ומבשלים כ-30 דקות נוספות.
  5. מפזרים כוסברה ומגישים חם.