עוד בערוץ האוכל של Xnet:

 

מרכיבים

תבנית בגודל 25X35 ס"מ (כ-12 מנות)

 

לרוטב

  • 3 מכלים (750‬ גרם) גבינת ריקוטה
  • 250 גרם גבינת קשקבל מגוררת
  • ‭1/2‬ מכל (125‬ מ"ל) שמנת מתוקה ‭
  • 1/2‬ חבילה (50‬ גרם) חמאה, מומסת
  • 6 שיני שום קצוצות
  • 2 ביצים טרופות
  • מלח
  • פלפל שחור

 

למלית

  • 1 חבילה (כ-1 ק"ג) עלי מנגולד (או תרד),‬ שטופים היטב
  • 3 כפות (45‬ מ"ל) שמנת מתוקה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • מעט אגוז מוסקט טחון

 

למצות

  • 6 מצות
  • כ־‭1/2‬ כוס חלב

 

לפיזור

  • 4־5 כפות גבינת פרמזן, מגוררת

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית בחמאה.
  2. שמים בקערה את כל מרכיבי הרוטב, ומערבבים.
  3. מכינים את המלית: יוצקים מים לסיר גדול ומביאים לרתיחה. מוסיפים את עלי המנגולד ומבשלים 5-4 דקות. מסננים, חותכים גס ומעבירים לקערה. מוסיפים את 3 כפות השמנת המתוקה, המלח, הפלפל ואגוז המוסקט, ומערבבים.
  4. יוצקים את החלב לכלי שטוח שיכול להכיל את המצות. טובלים מצה בשלמותה בחלב ומניחים אותה בתחתית התבנית. שוברים עוד מצה לשניים, טובלים בחלב ומניחים ליד המצה השלמה, כך שהמצות יכסו את כל תחתית התבנית. אם נשארים רווחים אפשר לשים עוד חלקי מצה, טבולים בחלב. אין צורך לדייק, העיקר שתיווצר שכבה שלמה של מצות.
  5. יוצקים על שכבת המצות שליש מהרוטב ומכסים בשכבה נוספת של מצות טבולות בחלב, כמו בשכבה הראשונה. מפזרים את עלי המנגולד כך שיכסו את שכבת המצות.
  6. יוצקים על המנגולד שליש נוסף מרוטב הגבינות. טובלים עוד מצות בחלב ויוצרים עוד שכבת מצות.
  7. יוצקים על המצות את השליש הנותר של רוטב הגבינות. זורים למעלה את גבינת הפרמזן.
  8. אופים 50 דקות, עד שהלזניה מזהיבה-משחימה.
  9. ההגשה: חותכים לריבועים ומגישים חם, למרות שהלזניה טעימה גם קרה. הלזניה נשמרת במקרר עד חמישה ימים.

 

גיוון

  • מי שלא אוהב מנגולד ותרד יכול להחליף את שכבת הירק בשני חצילים פרוסים דק, קלויים או מטוגנים.